ארוחת פסטה, פרגיות, קישואים וזיתים בסיר אחד
ארוחה מלאה בסיר אחד: פרגיות פסטה וירקות. הפסטה ורוטב שמתבשלים יחד כך שהפסטה סופגת את הטעמים הנהדרים של הרוטב
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל6:
- 500 גרם פרגיות חתוכות לפיסות נוחות לאכילה "עוף תנובה"
- מלח, פלפל, 1 כפית עלי תימין
- 1 כף שמן זית
- 4 קישואים חתוכים לקוביות
- 6 שיני שום פרוסות
- 2 כוסות עגבניות שרי חצויות
- 400 גרם פסטה מסוג פוזילי או צדפים או פסטה דומה
- 1/2 3 כוסות מים רותחים
- 2/3 כוס זיתים מגולענים קצוצים גס
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 1/2 כוס עלי בזיליקום קרועים
- להגשה: עלי בזיליקום טרי, 1/4 כוס צנוברים קלויים
הוראות הכנה:
-
01.
מפזרים על נתחי הפרגית מלח, פלפל ותימין ומערבבים קלות. מחממים שמן בסיר וצורבים את נתחי הפרגית עד השחה (אין צורך שיהיו עשויות לגמרי). מוציאים לצלחת.
-
02.
שמים בסיר קישואים ושום ומטגנים 2-3 דקות עד הזהבה קלה. מוסיפים עגבניות, מלח ופלפל ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים פרגיות, פסטה ומים רותחים ומבשלים כ 12 דקות עד שהפסטה כמעט מוכנה.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים זיתים, קליפת לימון ובזיליקום ומבשלים ומבשלים 3 דקות נוספות עד שהפסטה מוכנה והפרגיות עשויות לגמרי. טועמים ומתקנים תיבול. בוזקים בזיליקום וצנוברים ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים