ארוחה שעושים בסיר אחד: פסטה עם פרגיות, קישואים וזיתים | השף הלבן

ארוחת פסטה, פרגיות, קישואים וזיתים בסיר אחד

ארוחה מלאה בסיר אחד: פרגיות פסטה וירקות. הפסטה ורוטב שמתבשלים יחד כך שהפסטה סופגת את הטעמים הנהדרים של הרוטב

מאת: נעמה רן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ארוחה בסיר אחד:פסטה עם פרגיות, קישואים וזיתים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל6:

  • 500 גרם פרגיות חתוכות לפיסות נוחות לאכילה "עוף תנובה"
  • מלח, פלפל, 1 כפית עלי תימין
  • 1 כף שמן זית
  • 4 קישואים חתוכים לקוביות
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 2 כוסות עגבניות שרי חצויות
  • 400 גרם פסטה מסוג פוזילי או צדפים או פסטה דומה
  • 1/2 3 כוסות מים רותחים
  • 2/3 כוס זיתים מגולענים קצוצים גס
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום קרועים
  • להגשה: עלי בזיליקום טרי, 1/4 כוס צנוברים קלויים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפזרים על נתחי הפרגית מלח, פלפל ותימין ומערבבים קלות. מחממים שמן בסיר וצורבים את נתחי הפרגית עד השחה (אין צורך שיהיו עשויות לגמרי). מוציאים לצלחת.

  • 02.

    שמים בסיר קישואים ושום ומטגנים 2-3 דקות עד הזהבה קלה. מוסיפים עגבניות, מלח ופלפל ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים פרגיות, פסטה ומים רותחים ומבשלים כ 12 דקות עד שהפסטה כמעט מוכנה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוסיפים זיתים, קליפת לימון ובזיליקום ומבשלים ומבשלים 3 דקות נוספות עד שהפסטה מוכנה והפרגיות עשויות לגמרי. טועמים ומתקנים תיבול. בוזקים בזיליקום וצנוברים ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(6)