לזנית גבינות
פשטידת גבינות פשוטה מאוד להכנה ומשובחת
המרכיבים ל6 מנות / תבנית 20x30:
- 1 שמנת חמוצה
- 1 קוטג׳
- 100 גרם קשקבל מגורדת
- 50 גרם פטה 16% מרוסקת
- 50 גרם גבינה צהובה מגורדת
- פלפל לבן
- מלח גס
- 5 כפות גדושות של קטשופ או רסק עגבניות
- 2 שום כתוש
- 0.5 כוס מים
- כף גדושה של עגבניות מיובשות עם הרוטב
- 1 כף אורגנו
- 2 כפיות אבקת מרק עוף
- גבינה צהובה מגורדת כ-100 גרם
- 1 חבילת אטריות מרק שטוחות (לשימוש כפסטה )להרתיח ולסנו
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את החומרים של התערובת הלבנה בקערה אחת, ואת חומרי התערובת האדומה בקערה נפרדת.
-
02.
מניחים חצי מהאיטריות בתבנית ומעליהם חצי מהתערובת הלבנה ומעליה חצי מהתערובת האדומה, ולהפך.
-
03.
מפזרים מעל את הגבינה הצהובה.
-
04.
מכניסים לתנור למשך 40 דקות בחום של 180 מעלות.
טיימר מופעל
הידעת?
יש מעט מאוד מאכלים בעולם אהובים יותר מהפסטה האיטלקית המוכרת. היופי בפסטה היא שמדובר בעולם שלם עם אינספור רטבים, תוספות ומרקמים שונים. בתוך העולם המגוון הזה ישנן מנות שהפופולריות שלהן שנייה רק לטעם המפנק שלהן. אחת מאותן מנות היא לזניה. אולם, באופן לא מפתיע יש יותר מגרסה אחת ללזניה. מי אמר שלזניה חייבת להיות עם רוטב עגבניות? במיוחד בשביל להוכיח אחרת, הבאנו לכם מתכון מומלץ ללזניה עם תרד וגבינת פרמזן או עמק, קלה להכנה ועשירה בטעמים. מושלמת לארוחת הערב.