לזניה טונה
לזניה טונה, מנה פשוטה ומרשימה עם טעם מיוחד
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות:
- 1 חבילה עלי לזניה
- 1 קופסה גדולה טונה שימורים
- 2-3 עגבניות תמר בשלות חתוכות לפרוסות
- ממרח פסטו בזיליקום / פסטו תרד
- רוטב בשמל
- 150 גרם גבינת פרמזן קולקשן מגורדת (ניתן להשתמש בכל גבינה צהובה קשה במקום)
הוראות הכנה:
-
01.
א. מסננים את הטונה מהשמן, מפוררים מעט. ב. מכינים רוטב בשמל (ניתן למצוא מתכונים באתר), מחממים תנור ל 180 מעלות. ג. משמנים תבנית פרייקס מלבנית גדולה, עורכים שכבות לפי הסדר הבא:
-
02.
עלי לזניה, עליהם מורחים ממרח פסטו.
-
03.
בוזקים מעל את פירורי הטונה.
-
04.
מסדרים את פרוסות העגבניה מעל הטונה.
-
05.
בוזקים גבינת פרמזן.
-
06.
מורחים רוטב בשמל בשכבה יפה ועבה.
-
07.
מניחים עלי לזניה. ד. חוזרים על סעיפים 1-
-
08.
ה. על השכבה העליונה מורחים רוטב בשמל, מכניסים לתנור למשך 45-50 דקות. ו. לפני החיתוך מומלץ לתת ללזניה "לנוח" מספר דקות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים