לזניה חלבית קלאסית עם שלל עגבניות | השף הלבן

לזניה חלבית קלאסית

אין כמו הטעם המדהים של לזניה חלבית, המשלבת עגבניות בשלות מרוסקות עם תוספת מפנקת של רסק עגבניות ועוד כמה שיני שום

מאת: אסתר פלח
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניה חלבית קלאסית

המרכיבים ל 10 מנות:

  • עלי לזניה לריפוד התבנית לשלוש שכבות
  • 1 גביע קוטג' 5-9% "תנובה"
  • 1 גביע גבינה לבנה 5-9% "תנובה"
  • 200-300 גרם גבינה צהובה מגורדת כגון "עמק"
רוטב:
  • 1 קילו עגבניות בשלות מרוסקות
  • רסק עגבניות
  • כמה שיני שום פרוסות
  • פלפל שחור, אורגנו, טימין, בזיליקום, מעט מכל דבר טרי או יבש

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את שלושת סוגי הגבינות, טועמים ואם צריך מוסיפים מלח.

  • 02.

    רוטב:עגבניות בשלות מרוסקות. מכניסים לסיר ומוסיפים כמה כפות רסק עגבניות כמה שיני שום פרוסות, מלח, פלפל שחור, אורגנו, טימין, בזיליקום, מעט מכל דבר טרי או יבש. מוסיפים בערך 1/2 כוס מים ומבשלים על אש קטנה.

  • 03.

    עכשיו ההרכבה: בעזרת מצקת יוצקים רוטב עגבניות על תחתית התבנית - לא הרבה. ואז שופכים 1/2 מכמות הגבינה. יוצקים שוב רוטב ואז מכסים שוב בעלי לזניה. ושכבה שנייה של גבינה ושוב רוטב ושוב עלים. על העלים יוצקים כמות נדיבה של רוטב ומפזרים גבינה צהובה איזה שרוצים.

  • 04.

    מכניסים לתנור עד שהגבינה מבעבעת והעלים רכים. הלזניה החלבית מעט רוקדת בהתחלה, אבל היא מתייצבת כאשר היא מתקררת. הכמות היא לתבנית בינונית חד פעמית.

הכנת? כאן מדרגים
(4882)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.