חצאי דלורית ממולאים - בריא וטעים! | השף הלבן

חצאי דלורית ממולאים

מנה בריאה ודלת קלוריות שתשמח גם את השומרים על המשקל בארוחה

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חצאי דלורית ממולאים
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל6 מנות:

  • 3 דלוריות שטופות היטב
  • מעט שמן זית
  • 1 כוס (200 גרם) קינואה לבנה (אפשר לשלב גם קינואה אדומה)
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים רותחים
  • 1/2 כפית מלח
  • 10 משמשים מיובשים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1/3 כוס (כ-30 גרם) גרעיני חמנייה
  • 1/3 כוס (כ-30 גרם) שקדים פרוסים
  • עלים מ-1/2 צרור כוסברה או פטרוזיליה קצוצים גס
  • 15 עלי נענע קצוצים גס
  • 1 חבילה (250 גרם) גבינת חמד פיראוס 5% או 1 קופסא (250 גרם) גבינת פטה כבשים פיראוס מפוררת
  • 1 כף רוטב צ'ילי חריף
  • 1 כפית מייפל

הוראות הכנה:

  • 01.

      מחממים את התנור ל-190 מעלות.

  • 02.

      חוצים את הדלוריות לאורכן ומרוקנים מתוכן את הסיבים והגרעינים.

  • 03.

    מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו ב-2 כפות שמן זית.

  • 04.

    מניחים את הדלוריות בתבנית, כשצדן החתוך פונה כלפי מטה, ומשמנים מעט גם את הקליפה שלהן. אופים 30-20 דקות, עד שצדן החתוך של הדלוריות מזהיב ומתקרמל. 

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    בינתיים מכינים את הקינואה: שמים אותה בסיר עם המים הרותחים והמלח, מכסים ומבשלים על האש הכי נמוכה במשך 20 דקות. מצננים מעט בתוך הסיר.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

      מחממים על אש בינונית מחבת רחבה ללא שמן, וקולים בה את גרעיני החמנייה ואת השקדים עד שהם מזהיבים.

  • 07.

    מרכיבים את המנה: מוסיפים לקינואה שבסיר את המשמשים, גרעיני החמנייה, השקדים, עשבי התיבול וגבינת הפטה. מזלפים את רוטב הצ'ילי, המייפל ו-2 כפות שמן זית ומערבבים בעדינות. טועמים, ורק אם צריך מוסיפים מלח.

  • 08.

      ממלאים כל דלורית בסלט הקינואה ומגישים כשהמנה חמימה או בטמפרטורת החדר.

הידעת?

טיפ לגיוון: סלט הקינואה מעולה גם כמנה בפני עצמה, ללא הדלורית.

הכנת? כאן מדרגים
(5)