חצאי דלורית ממולאים
מנה בריאה ודלת קלוריות שתשמח גם את השומרים על המשקל בארוחה
המרכיבים ל6 מנות:
- 3 דלוריות שטופות היטב
- מעט שמן זית
- 1 כוס (200 גרם) קינואה לבנה (אפשר לשלב גם קינואה אדומה)
- 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים רותחים
- 1/2 כפית מלח
- 10 משמשים מיובשים חתוכים לקוביות קטנות
- 1/3 כוס (כ-30 גרם) גרעיני חמנייה
- 1/3 כוס (כ-30 גרם) שקדים פרוסים
- עלים מ-1/2 צרור כוסברה או פטרוזיליה קצוצים גס
- 15 עלי נענע קצוצים גס
- 1 חבילה (250 גרם) גבינת חמד פיראוס 5% או 1 קופסא (250 גרם) גבינת פטה כבשים פיראוס מפוררת
- 1 כף רוטב צ'ילי חריף
- 1 כפית מייפל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-190 מעלות.
-
02.
חוצים את הדלוריות לאורכן ומרוקנים מתוכן את הסיבים והגרעינים.
-
03.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו ב-2 כפות שמן זית.
-
04.
מניחים את הדלוריות בתבנית, כשצדן החתוך פונה כלפי מטה, ומשמנים מעט גם את הקליפה שלהן. אופים 30-20 דקות, עד שצדן החתוך של הדלוריות מזהיב ומתקרמל.
טיימר מופעל
-
05.
בינתיים מכינים את הקינואה: שמים אותה בסיר עם המים הרותחים והמלח, מכסים ומבשלים על האש הכי נמוכה במשך 20 דקות. מצננים מעט בתוך הסיר.
טיימר מופעל
-
06.
מחממים על אש בינונית מחבת רחבה ללא שמן, וקולים בה את גרעיני החמנייה ואת השקדים עד שהם מזהיבים.
-
07.
מרכיבים את המנה: מוסיפים לקינואה שבסיר את המשמשים, גרעיני החמנייה, השקדים, עשבי התיבול וגבינת הפטה. מזלפים את רוטב הצ'ילי, המייפל ו-2 כפות שמן זית ומערבבים בעדינות. טועמים, ורק אם צריך מוסיפים מלח.
-
08.
ממלאים כל דלורית בסלט הקינואה ומגישים כשהמנה חמימה או בטמפרטורת החדר.
הידעת?
טיפ לגיוון: סלט הקינואה מעולה גם כמנה בפני עצמה, ללא הדלורית.