חצאי דלורית ממולאים - בריא וטעים! | השף הלבן

חצאי דלורית ממולאים

מנה בריאה ודלת קלוריות שתשמח גם את השומרים על המשקל בארוחה

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חצאי דלורית ממולאים
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 3 דלוריות שטופות היטב
  • מעט שמן זית
  • 1 כוס (200 גרם) קינואה לבנה (אפשר לשלב גם קינואה אדומה)
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים רותחים
  • 1/2 כפית מלח
  • 10 משמשים מיובשים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1/3 כוס (כ-30 גרם) גרעיני חמנייה
  • 1/3 כוס (כ-30 גרם) שקדים פרוסים
  • עלים מ-1/2 צרור כוסברה או פטרוזיליה קצוצים גס
  • 15 עלי נענע קצוצים גס
  • 1 חבילה (250 גרם) גבינת חמד פיראוס 5% או 1 קופסא (250 גרם) גבינת פטה כבשים פיראוס מפוררת
  • 1 כף רוטב צ'ילי חריף
  • 1 כפית מייפל

הוראות הכנה:

  • 01.

      מחממים את התנור ל-190 מעלות.

  • 02.

      חוצים את הדלוריות לאורכן ומרוקנים מתוכן את הסיבים והגרעינים.

  • 03.

    מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו ב-2 כפות שמן זית.

  • 04.

    מניחים את הדלוריות בתבנית, כשצדן החתוך פונה כלפי מטה, ומשמנים מעט גם את הקליפה שלהן. אופים 30-20 דקות, עד שצדן החתוך של הדלוריות מזהיב ומתקרמל. 

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 05.

    בינתיים מכינים את הקינואה: שמים אותה בסיר עם המים הרותחים והמלח, מכסים ומבשלים על האש הכי נמוכה במשך 20 דקות. מצננים מעט בתוך הסיר.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 06.

      מחממים על אש בינונית מחבת רחבה ללא שמן, וקולים בה את גרעיני החמנייה ואת השקדים עד שהם מזהיבים.

  • 07.

    מרכיבים את המנה: מוסיפים לקינואה שבסיר את המשמשים, גרעיני החמנייה, השקדים, עשבי התיבול וגבינת הפטה. מזלפים את רוטב הצ'ילי, המייפל ו-2 כפות שמן זית ומערבבים בעדינות. טועמים, ורק אם צריך מוסיפים מלח.

  • 08.

      ממלאים כל דלורית בסלט הקינואה ומגישים כשהמנה חמימה או בטמפרטורת החדר.

הידעת?

טיפ לגיוון: סלט הקינואה מעולה גם כמנה בפני עצמה, ללא הדלורית.

הכנת? כאן מדרגים
(5)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.