גלילות מוסר וסלמון מעושן במילוי אפונה וגזר ברוטב כוסברה
מנה ראשונה אלגנטית וצבעונית. הפתיחה המושלמת לארוחת החג!
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: גבי סמלסון
עיצוב: גבי סמלסון
המרכיבים ל9:
- 1/4 כוס שמן זית
- מיץ מלימון וחצי
- 2 כפות חומץ בלסמי
- מלח, פלפל שחור טחון
לרוטב:
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות שמן שומשום
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף דבש
- מיץ מחצי לימון
- 3 שיני שום, כתושות
- מלח , פלפל שחור טחון
- 1/2 כוס עלי כוסברה
- 1/2 כוס עלי נענע
למלית:
- 1/2 שקית אפונה וגזר מוקפאים סנפרוסט (800 גרם)
- 1/4 כוס חלב קוקוס
- מלח, פלפל שחור טחון
- קורט צ'ילי טחון
- 11/2 כפית קארי
- 10 פרוסות סלמון מעושן
- 6 נתחי פילה מוסר, פרוסים דק
לתחמיץ המוסר:
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את חומרי התחמיץ בצנצנת עם מכסה, משרים את פרוסות הפילה בתחמיץ ומשהים במקרר למשך לילה.
-
02.
מבשלים את האפונה והגזר לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים ומעבירים למחבת עם מעט שמן.
-
03.
מוסיפים את חלב הקוקוס והתבלינים ומבשלים תוך ערבוב על להבה נמוכה כ-10 דקות. מסירים מהאש ומצננים. מועכים מחצית מהכמות בעזרת מזלג למחית גסה ומערבבים עם ירקות המלית השלמים.
-
04.
מערבבים את חומרי הרוטב במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד.
-
05.
חותכים את פרוסות הסלמון ואת פרוסות הפילה לרצועות ברוחב 5 ס"מ.
-
06.
מניחים רצועת סלמון ומעליה רצועת לוקוס. שמים בקצה כפית מהמלית ומגלגלים.
-
07.
מסדרים את הגלילות על צלחת הגשה ויוצקים מעל את הרוטב.
הכנת? כאן מדרגים