גלילות מוסר וסלמון מעושן במילוי אפונה וגזר | השף הלבן

גלילות מוסר וסלמון מעושן במילוי אפונה וגזר ברוטב כוסברה

מנה ראשונה אלגנטית וצבעונית. הפתיחה המושלמת לארוחת החג!

מאת: גבי סמלסון
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
גלילות מוסר וסלמון מעושן במילוי אפונה וגזר ברוטב כוסברה
צילום: גבי סמלסון עיצוב: גבי סמלסון

המרכיבים ל9:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מלימון וחצי
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מלח, פלפל שחור טחון
לרוטב:
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף דבש
  • מיץ מחצי לימון
  • 3 שיני שום, כתושות
  • מלח , פלפל שחור טחון
  • 1/2 כוס עלי כוסברה
  • 1/2 כוס עלי נענע
למלית:
  • 1/2 שקית אפונה וגזר מוקפאים סנפרוסט (800 גרם)
  • 1/4 כוס חלב קוקוס
  • מלח, פלפל שחור טחון
  • קורט צ'ילי טחון
  • 11/2 כפית קארי
  • 10 פרוסות סלמון מעושן
  • 6 נתחי פילה מוסר, פרוסים דק
לתחמיץ המוסר:

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את חומרי התחמיץ בצנצנת  עם מכסה, משרים  את פרוסות הפילה בתחמיץ  ומשהים במקרר  למשך לילה.

  • 02.

      מבשלים את האפונה והגזר לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים ומעבירים למחבת עם מעט שמן.  

  • 03.

    מוסיפים את חלב הקוקוס והתבלינים ומבשלים תוך ערבוב על להבה נמוכה כ-10  דקות. מסירים מהאש ומצננים. מועכים מחצית מהכמות בעזרת מזלג למחית גסה ומערבבים עם ירקות המלית   השלמים.

  • 04.

    מערבבים את חומרי הרוטב במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד.

  • 05.

    חותכים את פרוסות הסלמון ואת פרוסות הפילה לרצועות ברוחב 5 ס"מ.

  • 06.

    מניחים רצועת סלמון ומעליה רצועת לוקוס. שמים בקצה כפית מהמלית ומגלגלים.

  • 07.

    מסדרים את הגלילות על צלחת הגשה ויוצקים מעל את הרוטב. 

הכנת? כאן מדרגים
(1)