גלילות מוסר וסלמון מעושן במילוי אפונה וגזר | השף הלבן

גלילות מוסר וסלמון מעושן במילוי אפונה וגזר ברוטב כוסברה

מנה ראשונה אלגנטית וצבעונית. הפתיחה המושלמת לארוחת החג!

מאת: גבי סמלסון
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
גלילות מוסר וסלמון מעושן במילוי אפונה וגזר ברוטב כוסברה
צילום: גבי סמלסון עיצוב: גבי סמלסון

המרכיבים ל 9:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מלימון וחצי
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מלח, פלפל שחור טחון
לרוטב:
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף דבש
  • מיץ מחצי לימון
  • 3 שיני שום, כתושות
  • מלח , פלפל שחור טחון
  • 1/2 כוס עלי כוסברה
  • 1/2 כוס עלי נענע
למלית:
  • 1/2 שקית אפונה וגזר מוקפאים סנפרוסט (800 גרם)
  • 1/4 כוס חלב קוקוס
  • מלח, פלפל שחור טחון
  • קורט צ'ילי טחון
  • 11/2 כפית קארי
  • 10 פרוסות סלמון מעושן
  • 6 נתחי פילה מוסר, פרוסים דק
לתחמיץ המוסר:

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את חומרי התחמיץ בצנצנת  עם מכסה, משרים  את פרוסות הפילה בתחמיץ  ומשהים במקרר  למשך לילה.

  • 02.

      מבשלים את האפונה והגזר לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים ומעבירים למחבת עם מעט שמן.  

  • 03.

    מוסיפים את חלב הקוקוס והתבלינים ומבשלים תוך ערבוב על להבה נמוכה כ-10  דקות. מסירים מהאש ומצננים. מועכים מחצית מהכמות בעזרת מזלג למחית גסה ומערבבים עם ירקות המלית   השלמים.

  • 04.

    מערבבים את חומרי הרוטב במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד.

  • 05.

    חותכים את פרוסות הסלמון ואת פרוסות הפילה לרצועות ברוחב 5 ס"מ.

  • 06.

    מניחים רצועת סלמון ומעליה רצועת לוקוס. שמים בקצה כפית מהמלית ומגלגלים.

  • 07.

    מסדרים את הגלילות על צלחת הגשה ויוצקים מעל את הרוטב. 

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.