בצק פילו ממולא בבשר וצנוברים
בצק פילו ממולא בבשר וצנוברים, ארוחה משביעה וטעימה ביותר.
המרכיבים לל-20 סועדים:
- 1 חבילה (500 גרם) בצק פילו "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
- 500 ג׳ר בשר טחון "אדום אדום"
- 2 בצלים מגורדים
- חבילה צרור פטרוזילה קצוצה
- חופן צנוברים קלויים במחבת
- כפית מלח
- כפית כורכום
- כפית פלפל שחור
- 2 ביצים
- ומעט שמן
הוראות הכנה:
-
01.
לילה לפני מוצאים את הבצק מהמקפיא ומניחים במקרר.
-
02.
במחבת גדולה מחממים שמן שמים את הבצל הקצוץ ומטגנים עם מלח עד לשקיפות.
-
03.
מוספים את הבשר לבצל ומערבבים את הבשר עם הבצל עד שהבשר מתפורר ומקבל צבע חום.
-
04.
מוספים את התבלינים, כורכום ופלפל שחור, ומערבבים. טועמים ובודקים את הטיבול.
-
05.
מוספים את הפטרוזיליה והצנוברים לשאר המרכבים ומבשלים בערך 30 45 דקות עד שכול הנוזלים מצטמצמים לגמרי ומנחים בצד לצנן.
טיימר מופעל
-
06.
מוספים את הביצים ומערבבים.
-
07.
פותחים את הבצק עלה 1 מורחים עליו מעט. שמן מקפלים ל-2 ומורחים שמן עד שמקבלים ריבוע.
-
08.
לוקחים כף או שניים כפות מתערובת הבשר ממלאים את הבצק ומהדקים את הקצוות קלפי מעלה ומברשים עליהם עם שמן וככה כל השאר. 9 מנחים את כל הממולאים בתבנית גדולה עם ניר אפיה ואופים אותם בחום 190 מעלות במשך 20 דקות עד להזהבה. (אפשר להגיש אותם עם רוטב פירטיות).
טיימר מופעל