מתכון בצק פילו ממולא בבשר וצנוברים | השף הלבן

בצק פילו ממולא בבשר וצנוברים

בצק פילו ממולא בבשר וצנוברים, ארוחה משביעה וטעימה ביותר.

מאת: דינה כהן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בצק פילו ממולא בבשר וצנוברים

המרכיבים ל ל-20 סועדים:

  • 1 חבילה (500 גרם) בצק פילו "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 500 ג׳ר בשר טחון "אדום אדום"
  • 2 בצלים מגורדים
  • חבילה צרור פטרוזילה קצוצה
  • חופן צנוברים קלויים במחבת
  • כפית מלח
  • כפית כורכום
  • כפית פלפל שחור
  • 2 ביצים
  • ומעט שמן

הוראות הכנה:

  • 01.

    לילה לפני מוצאים את הבצק מהמקפיא ומניחים במקרר.

  • 02.

    במחבת גדולה מחממים שמן שמים את הבצל הקצוץ ומטגנים עם מלח עד לשקיפות.

  • 03.

    מוספים את הבשר לבצל ומערבבים את הבשר עם הבצל עד שהבשר מתפורר ומקבל צבע חום. 

  • 04.

    מוספים את התבלינים, כורכום ופלפל שחור, ומערבבים. טועמים ובודקים את הטיבול.

  • 05.

    מוספים את הפטרוזיליה והצנוברים לשאר המרכבים ומבשלים בערך 30 45 דקות עד שכול הנוזלים מצטמצמים לגמרי ומנחים בצד לצנן.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 06.

    מוספים את הביצים ומערבבים. 

  • 07.

    פותחים את הבצק עלה 1 מורחים עליו מעט.  שמן מקפלים ל-2 ומורחים שמן עד שמקבלים ריבוע.

  • 08.

    לוקחים כף או שניים כפות מתערובת הבשר ממלאים את הבצק ומהדקים את הקצוות קלפי מעלה ומברשים עליהם עם שמן וככה כל השאר. 9 מנחים את כל הממולאים בתבנית גדולה עם ניר אפיה ואופים אותם בחום 190 מעלות במשך 20 דקות עד להזהבה. (אפשר להגיש אותם עם רוטב פירטיות).

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(689)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.