שקשוקה ירוקה עם שמנת

המתכון הקלאסי לשקשוקה ירוקה עם שדרוג של שמנת עשירה. מתכון שכיף לשדרג איתו את ארוחת הבוקר, הבראנץ' או ארוחת הערב החלבית עם המשפחה.

מאת: סבינה ולדמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון שקשוקה ירוקה עם שמנת
צילום: בן יוסטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 2-4 מנות:

  • 50 גרם חמאה
  • 1 כרישה פרוסה דק
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1 פלפל ירוק חריף פרוס דק (לא חובה)
  • 1 צרור קייל או 4 עלי מנגולד חתוך לרצועות בעובי 3 ס"מ
  • 1 זוקיני גדול פרוס דק
  • חופן עלי פטרוזיליה שלמים
  • חופן עלי כוסברה שלמים
  • 4 חלמונים שלמים
  • שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    במחבת רחבה וגבוהה מניחים את החמאה ואת הכרישה, מעל על אש בינונית. כאשר החמאה נמסה והכרישה מוציאה אדים מכסים עם מכסה ומנמיכים את אש. מבשלים כ-10 דקות עד שהכרישה מתרככת אך לא מזהיבה.

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 02.

    מורידים מכסה ומגבירים ללהבה גבוהה, מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הפלפל ירוק, קייל וזוקיני.

  • 03.

    מכסים ומבשלים כ-7 דקות עד שהזוקיני מתרכך מעט. מורידים מכסה ומוסיפים חצי מכמות הפטרוזיליה וכוסברה ומערבבים.

    טיימר מופעל

    00:07:00
  • 04.

    מניחים בעדינות את החלמונים במרווחים של 2-3 ס"מ ומבשלים על להבה קטנה עד שהחלמון מתקבל חמים אך עדיין נוזלי.

  • 05.

    מורידים מהאש ומפזרים מעל את יתר עשבי התיבול, מזלפים מעט שמן זית ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.