שקשוקה ירוקה עם שמנת
המתכון הקלאסי לשקשוקה ירוקה עם שדרוג של שמנת עשירה. מתכון שכיף לשדרג איתו את ארוחת הבוקר, הבראנץ' או ארוחת הערב החלבית עם המשפחה.

המרכיבים ל 2-4 מנות:
- 50 גרם חמאה
- 1 כרישה פרוסה דק
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור לפי הטעם
- 1 פלפל ירוק חריף פרוס דק (לא חובה)
- 1 צרור קייל או 4 עלי מנגולד חתוך לרצועות בעובי 3 ס"מ
- 1 זוקיני גדול פרוס דק
- חופן עלי פטרוזיליה שלמים
- חופן עלי כוסברה שלמים
- 4 חלמונים שלמים
- שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
במחבת רחבה וגבוהה מניחים את החמאה ואת הכרישה, מעל על אש בינונית. כאשר החמאה נמסה והכרישה מוציאה אדים מכסים עם מכסה ומנמיכים את אש. מבשלים כ-10 דקות עד שהכרישה מתרככת אך לא מזהיבה.
טיימר מופעל
-
02.
מורידים מכסה ומגבירים ללהבה גבוהה, מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הפלפל ירוק, קייל וזוקיני.
-
03.
מכסים ומבשלים כ-7 דקות עד שהזוקיני מתרכך מעט. מורידים מכסה ומוסיפים חצי מכמות הפטרוזיליה וכוסברה ומערבבים.
טיימר מופעל
-
04.
מניחים בעדינות את החלמונים במרווחים של 2-3 ס"מ ומבשלים על להבה קטנה עד שהחלמון מתקבל חמים אך עדיין נוזלי.
-
05.
מורידים מהאש ומפזרים מעל את יתר עשבי התיבול, מזלפים מעט שמן זית ומגישים.