רוסטביף של כף עגל על לביבות בטטה

רוסטביף עשוי מכף, פרוס ומונח על לביבת בטטה. רוטב מעושן ועלי אורגנו טריים משלימים למנה מנצחת

מאת: שף אבי שטייניץ
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
רוסטביף של כף עגל על לביבות בטטה

המרכיבים ל 4-6:

  • נתח כף עגל טרי "אדום אדום" במשקל 2 ק"ג
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 2 ענפי טימין (קורנית) טרי (העלים בלבד)
  • 12 שיני שום שלמות
ללביבות:
  • 1 בטטה גדולה קלופה ומגוררת גס (או 2 בטטות בינוניות)
  • 1 בצל גדול קצוץ מטוגן
  • מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
  • קורט אגוז מוסקט טחון
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • 2 תפוחי אדמה
  • חופן עירית קצוצה
  • שמן לטיגון
רוטב להגשה:
  • 4 כפות רוטב ברביקיו
  • 2 כפות סילאן תמרים
  • 4 כפות צ'ילי מתוק
  • כפית מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 2 שיני שום כתוש
  • עלי אורגנו טרי

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לטמפרטורה גבוהה (200 מעלות), מעסים את הנתח בשמן הזית ומתבלים במלח, פלפל וטימין. בעזרת סכין קטנה וחדה חורצים כ- 12 חתכים מכל צידי הנתח ונועצים את שיני השום בתוכם.

  • 02.

    מניחים את הנתח על רשת שמתחתיה תבנית עם מעט מים וצולים בתנור כ- 20 דקות. פותחים את דלת התנור למס' דקות לצינון קל ומנמיכים את הטמפרטורה ל- 160 מעלות וצולים למשך שעה ו- 20 דקות נוספות. במידה והנתח משחים ניתן להניח מעליו יריעת ניר כסף.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 03.

    מערבבים את כל חומרי הלביבה יחד לתערובת אחידה. מחממים שמן בגובה

  • 04.

    5 ס"מ במחבת טפלון, ובעזרת כף מפזרים את התערובת במחבת ליצירת לביבה, משטחים מעט ומטגנים עד להשחמה משני צידי הלביבה (הופכים בעזרת צלחת, ומחזירים לטיגון צד שני). מספיגים בניר סופג.

  • 05.

    מוציאים מהתנור, מאפשרים לנתח לנוח כ- 15-20 דקות ופורסים לפרוסות דקות. להגשה:

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 06.

    מסדרים מעל הלביבה פרוסות דקות של הבשר. מעל עלי אורגנו טרי ומזלפים מהרוטב. את שאר הרוטב מגישים לצד הצלחת. הצעת הגשה נוספת: לביבות אישיות לפי מס' הסועדים, ההגשה כנ"ל.​

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.