קבב גבינת חלומי על מצע יוגורט חצילים מעושן
אוהבים גבינת חלומי? אי אפשר שלא! המתכון של רון יוחננוב מחוברת שבועות הפך את הגבינה האהובה לקבבים מעולים שמוגשים על חצילים ויוגורט. מתכון שכדאי לנסות
המרכיבים ל30 יחידות:
- 3 קישואים או זוקיני בינוניים וקלופים - מגוררים וסחוטים היטב
- 1 בצל קלוף וקצוץ דק
- 3 שיני שום קלופות וקצוצות
- 1 חבילה (200 גרם) גבינת חלומי פיראוס מגוררת
- 1 ביצה טרופה
- 2 כפות נענע קצוצה דק
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
- 1 כף קורנית קצוצה דק
- קליפה מגוררת מ-1 לימון
- 3 כפות (30 גרם) קמח + אפשרות לעוד קצת
- 1/2 כפית צילי חריף טרי קצוץ דק (לא חובה)
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות טחינה
- 1 גביע (200 גרם) יוגורט BIO תנובה 3%
- מלח ופלפל
- 1 חציל בינוני
הוראות הכנה:
-
01.
קבב החלומי: שמים בקערה את כל מרכיבי הקבב ומערבבים לעיסה אחידה. אם היא לא יציבה מספיק, מוסיפים עוד קצת קמח. יוצרים מהתערובת כדורים פחוסים בקוטר כ-3 ס"מ ומסדרים במגש מרופד בנייר אפייה. מעבירים למקרר ומניחים לצינון כ-30 דקות לפחות.
טיימר מופעל
-
02.
הטיגון: יוצקים את שמן הזית למחבת פסים ומחממים. מוסיפים את הקבבים - אם צריך, בשני סבבים - וצורבים כ-3 דקות מכל צד, עד שהם מזהיבים.
טיימר מופעל
-
03.
הרוטב: שמים בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב.
-
04.
ההרכבה: קולים את החציל על להבה פתוחה, כ-15 דקות מכל צד, עד שהוא משחים היטב.
טיימר מופעל
-
05.
מנקים את החציל מקליפתו, פותחים אותו ומשטחים על צלחת ההגשה. יוצקים על החציל את הרוטב ומסדרים מעליו את הקציצות. מגישים.
-
06.
בתאבון!