פנקייק בננה וקוטג' - מתכון מאת אפרת ליכטנשטט | השף הלבן

פנקייק עם בננה וקוטג'

הכנתם פעם פנקייקים עם קוטג'? הגיע הזמן לנסות! מתכון מצוין של אפרת ליכטנשטט לפנקייקס בננה וקוטג' שהילדים שלכם בטוח יתלהבו מהם

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פנקייק בננה וקוטג'
צילום: אפיק גבאי (סטילס) עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 10 יחידות:

  • 1 כוס (140 גרם) קמח רגיל או כוסמין מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית קינמון
  • ¼ כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 2 כפות סירופ מייפל אמיתי
  • 1 גביע (250 גרם) קוטג׳ 5% תנובה
  • ¼ כוס חלב תנובה
  • 2 כפות שמן
  • 1 בננה בשלה מעוכה
  • לטיגון: חמאה
  • להגשה: חמאה / פירות יער / סירופ מייפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, קינמון ומלח.

  • 02.

    בקערה גדולה טורפים היטב ביצים, מייפל, קוטג׳, חלב, שמן ואת הבננה

  • 03.

    מוסיפים את החומרים היבשים לקערת החומרים הרטובים וטורפים היטב. 

  • 04.

    אם הבלילה נראית לכם דלילה מדי הוסיפו כף קמח, אם היא יבשה מדי הוסיפו כף חלב.

  • 05.

    במחבת קטנה מחממים חמאה ויוצקים פנימה כשליש כוס מהבלילה.

  • 06.

    מטגנים כשתים-שלוש דקות מכל צד. לא מומלץ ליצור פנקייקס עבים מדי.

  • 07.

    עורמים לערימה ואוכלים מיד.

  • 08.

    ניתן לשמור בקופסא אטומה במקרר עד 24 שעות ולחמם לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(5)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.