סטרפטסדה - ביצים מקושקשות עם עגבניות וקוביות בולגרית | השף הלבן

סטרפטסדה – ביצים מקושקשות עם עגבניות וקוביות בולגרית מעודנת

קבלו את הגרסה היוונית לשקשוקה – רוטב עגבניות שבתוכו מתערבבות (כן, מקושקשת ולא עין) ביצים

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סטרפטסדה - ביצים מקושקשות עם עגבניות וקוביות בולגרית מעודנת
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל4-6:

  • מלח, פלפל
  • 3-4 כפות אורגנו טרי או פטרוזיליה קצוצה או בזיליקום קצוץ
  • 6-8 ביצים טרופות
  • 1 מיכל (200 גרם) קוביות בולגרית מעודנת 5% "פיראוס"
  • להגשה: עלי אורגנו טריים או פטרוזיליה קצוצה, לחם טרי
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 קופסא (800 גרם) עגבניות קלופות מסוננות, קצוצות
  • 1/2 כפית סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן, מוסיפים עגבניות ומבשלים בסיר מכוסה 15 דקות. מוסיפים סוכר, מלח, פלפל ומבשלים 10 דקות נוספות. מוסיפים עשבי תיבול ומבשלים עוד 10 דקות. אם הנוזלים התאדו מוסיפים ממיץ העגבניות המסונן.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    יוצקים את הביצים אל תבשיל העגבניות  ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול (זהירות עם המלח כי מתווספת הבולגרית המלוחה).

  • 03.

    זורים קוביות בולגרית ואורגנו או פטרוזיליה קצוצה ומגישים על פרוסת לחם או לצידה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)