לביבת גראטן תפוחי אדמה עם גבינות
איך לשדרג את ארוחת הערב לארוחת גורמה? קבלו את המתכון של רחלי קרוט ללביבה ענקית, שהיא בעצם גראטן מיוחד ועשיר בגבינות
המרכיבים ל 4-6 מנות:
- 5 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
- 4 כפות שמן זית או 40 גרם חמאה מומסת
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- קמצוץ אגוז מוסקט מגורד
- 100 גרם גבינת חמד "פיראוס" מפוררת
- 4 ענפי טימין
- 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן
- ¾ שקית (150 גרם) פתיתי טל העמק
- 1 יוגורט BIO 3% תנובה
- 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן
- 1/3 צרור עירית
- מעט מלח ופלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות מאוד, עדיף בעזרת מנדולינה. מעבירים לקערה גדולה.
-
02.
מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ועלי טימין ומערבבים היטב.
-
03.
מוסיפים גבינת חמד מפוררת (עדיף כמה שיותר דק) ומערבבים.
-
04.
משמנים מחבת בשמן זית או חמאה ומניחים את פרוסות תפוחי האדמה במחבת בצורת עיגול מעגלי כשהפרוסות אחת על השנייה. ממש כמו שמכינים גראטן.
-
05.
שופכים מעל שמנת לבישול ומבשלים. צורבים במחבת במשך 20-30 דקות מכל צד על אש נמוכה או עד שהחלק התחתון זהוב. מומלץ לסגור את המכסה בזמן הטיגון.
טיימר מופעל
-
06.
הופכים לצד השני, בעזרת צלחת גדולה, רק כשהחלק התחתון זהוב מאוד.
-
07.
קוצצים עירית לטבעות דקות.
-
08.
מערבבים בקערה קטנה יוגורט, שמנת לבישול, עירית קצוצה, מלח ופלפל.
-
09.
כשהלביבה הגדולה מוכנה וזהובה היטב היטב מ-2 הצדדים מגישים אותה במחבת עם רוטב יוגורט ושמנת בצד. שימו לב שכיף לחתוך אותה בתוך המחבת קצת כמו פשטידה.
-
10.
בתאבון!