לביבת גראטן תפוחי אדמה עם גבינות | השף הלבן

לביבת גראטן תפוחי אדמה עם גבינות

איך לשדרג את ארוחת הערב לארוחת גורמה? קבלו את המתכון של רחלי קרוט ללביבה ענקית, שהיא בעצם גראטן מיוחד ועשיר בגבינות

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס (סטילס) עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 4-6 מנות:

  • 5 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
  • 4 כפות שמן זית או 40 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • קמצוץ אגוז מוסקט מגורד
  • 100 גרם גבינת חמד "פיראוס" מפוררת
  • 4 ענפי טימין
  • 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן
  • ¾ שקית (150 גרם) פתיתי טל העמק
לרוטב:
  • 1 יוגורט BIO 3% תנובה
  • 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן
  • 1/3 צרור עירית
  • מעט מלח ופלפל שחור
גודל תבנית: מחבת בקוטר 22-24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות מאוד, עדיף בעזרת מנדולינה. מעבירים לקערה גדולה.

  • 02.

    מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ועלי טימין ומערבבים היטב.

  • 03.

    מוסיפים גבינת חמד מפוררת (עדיף כמה שיותר דק) ומערבבים.

  • 04.

    משמנים מחבת בשמן זית או חמאה ומניחים את פרוסות תפוחי האדמה במחבת בצורת עיגול מעגלי כשהפרוסות אחת על השנייה. ממש כמו שמכינים גראטן.

  • 05.

    שופכים מעל שמנת לבישול ומבשלים. צורבים במחבת במשך 20-30 דקות מכל צד על אש נמוכה או עד שהחלק התחתון זהוב. מומלץ לסגור את המכסה בזמן הטיגון.

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 06.

    הופכים לצד השני, בעזרת צלחת גדולה, רק כשהחלק התחתון זהוב מאוד.

  • 07.

    קוצצים עירית לטבעות דקות.

  • 08.

    מערבבים בקערה קטנה יוגורט, שמנת לבישול, עירית קצוצה, מלח ופלפל.

  • 09.

    כשהלביבה הגדולה מוכנה וזהובה היטב היטב מ-2 הצדדים מגישים אותה במחבת עם רוטב יוגורט ושמנת בצד. שימו לב שכיף לחתוך אותה בתוך המחבת קצת כמו פשטידה.

  • 10.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.