לביבות קישואים וכרישה - משביעות ובריאות | השף הלבן

לביבות קישואים וכרישה

נעמי אבליוביץ' מגוונת לנו את החג עם מתכון נפלא ללביבות ירקות עם מטבל גבינות טעים ליד

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות קישואים וכרישה
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 10 יחידות:

  • 2 קישואים, מגורדים במעבד מזון או פומפיה
  • 1 כרישה, קצוצה דק
  • 1 ביצה
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס
  • ½ כוס קמח
  • ½ כפית אבקת אפיה
  • שמן זית, לטיגון
למטבל:
  • 1 כוס יוגורט עזים של פיראוס
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 שן שום, כתושה
  • מלח ים, לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את הקישוא המגורד עם 1 כף מלח גס במסננת, מערבבים ומניחים לקישוא להגיר נוזלים כ- 10 דקות. סוחטים את הקישוא היטב ומעבירים לקערה. מוסיפים את הכרישה והביצה ומתבלים במלח (אם צריך עוד) ופלפל שחור.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לתערובת הקישואים.

  • 03.

    מחממים מעט שמן זית במחבת כבדה. כשהשמן חם, 'מפילים' כפות מהתערובת ומשטחים מעט ללביבות. מטגנים מעל חום בינוני עד שהלביבות שזופות מצד אחד, 3-4 דקות, לפני הופכים לטיגון הצד השני, 2-3 דקות נוספות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר אפיה וחוזרים על הפעולות עם יתר התערובת.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

    להכנת המטבל, מניחים בקערה את כל הרכיבים, מערבבים היטב וטועמים. מתקנים תיבול לפי הצורך.

הכנת? כאן מדרגים
(270)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.