לביבות קישואים וכרישה
נעמי אבליוביץ' מגוונת לנו את החג עם מתכון נפלא ללביבות ירקות עם מטבל גבינות טעים ליד

המרכיבים ל 10 יחידות:
- 2 קישואים, מגורדים במעבד מזון או פומפיה
- 1 כרישה, קצוצה דק
- 1 ביצה
- מלח ים, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס
- ½ כוס קמח
- ½ כפית אבקת אפיה
- שמן זית, לטיגון
- 1 כוס יוגורט עזים של פיראוס
- 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
- 1 שן שום, כתושה
- מלח ים, לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים את הקישוא המגורד עם 1 כף מלח גס במסננת, מערבבים ומניחים לקישוא להגיר נוזלים כ- 10 דקות. סוחטים את הקישוא היטב ומעבירים לקערה. מוסיפים את הכרישה והביצה ומתבלים במלח (אם צריך עוד) ופלפל שחור.
טיימר מופעל
-
02.
בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לתערובת הקישואים.
-
03.
מחממים מעט שמן זית במחבת כבדה. כשהשמן חם, 'מפילים' כפות מהתערובת ומשטחים מעט ללביבות. מטגנים מעל חום בינוני עד שהלביבות שזופות מצד אחד, 3-4 דקות, לפני הופכים לטיגון הצד השני, 2-3 דקות נוספות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר אפיה וחוזרים על הפעולות עם יתר התערובת.
טיימר מופעל
-
04.
להכנת המטבל, מניחים בקערה את כל הרכיבים, מערבבים היטב וטועמים. מתקנים תיבול לפי הצורך.