קציצות ירק וגבינות בגירסה בריאה ללא טיגון | השף הלבן

לביבות ירק וגבינות אפויות

לביבות עשירות בירקות לארוחת ערב בריאה יותר או כריך מזין לדרך. מתכון טעים וקל

מאת: אריאל בן חמו
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קציצות ירק אפויות
צילום: אריאל בן חמו עיצוב: אריאל בן חמו

המרכיבים ל 15:

  • 2 גזרים
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 בצל סגול
  • 1 זוקיני
  • 1/4 צרור עלי פטרוזיליה
  • 1/4 צרור עלי כוסברה קצוץ
  • 2 ביצים L
  • 2-3 כפות קמח כוסמין או קמח ללא גלוטן
  • מעט פלפל שחור
  • 1/2 חבילת פטה עיזים 5% "פיראוס" חתוכה לקוביות קטנות
  • ספריי שמן לריסוס
לכריך קציצות:
  • 1 לחמנייה
  • 2 כפות לאבנה 5% "פיראוס"
  • 1/2 עגבנייה פרוסה

הוראות הכנה:

  • 01.

        מחממים תנור ל – 190 מעלות בתוכנית "טורבו".

  • 02.

        מגרדים על החלק העבה בפומפייה גזר, תפוח אדמה, בצל וזוקיני.

  • 03.

        בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות.

  • 04.

        יוצרים מהתערובת קציצות, סוחטים מעט כל קציצה ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן.

  • 05.

        מרססים מעל כל הקציצות ספרי שמן ואופים כ – 20-25 דקות או עד שהקציצות זהובות מכל הצדדים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 06.

        כריך כהצעת הגשה: פורסים לחמנייה, מורחים גבינת לאבנה, מניחים את הקציצות ומעליהן עגבנייה ויוצרים כריך.  

הכנת? כאן מדרגים
(10)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.