לביבות ירק וגבינות אפויות
לביבות עשירות בירקות לארוחת ערב בריאה יותר או כריך מזין לדרך. מתכון טעים וקל
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: אריאל בן חמו
עיצוב: אריאל בן חמו
המרכיבים ל 15:
- 2 גזרים
- 1 תפוח אדמה
- 1 בצל סגול
- 1 זוקיני
- 1/4 צרור עלי פטרוזיליה
- 1/4 צרור עלי כוסברה קצוץ
- 2 ביצים L
- 2-3 כפות קמח כוסמין או קמח ללא גלוטן
- מעט פלפל שחור
- 1/2 חבילת פטה עיזים 5% "פיראוס" חתוכה לקוביות קטנות
- ספריי שמן לריסוס
לכריך קציצות:
- 1 לחמנייה
- 2 כפות לאבנה 5% "פיראוס"
- 1/2 עגבנייה פרוסה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל – 190 מעלות בתוכנית "טורבו".
-
02.
מגרדים על החלק העבה בפומפייה גזר, תפוח אדמה, בצל וזוקיני.
-
03.
בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות.
-
04.
יוצרים מהתערובת קציצות, סוחטים מעט כל קציצה ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן.
-
05.
מרססים מעל כל הקציצות ספרי שמן ואופים כ – 20-25 דקות או עד שהקציצות זהובות מכל הצדדים.
טיימר מופעל
-
06.
כריך כהצעת הגשה: פורסים לחמנייה, מורחים גבינת לאבנה, מניחים את הקציצות ומעליהן עגבנייה ויוצרים כריך.
הכנת? כאן מדרגים