טומטוקפטאדס - לביבות עגבניות ופטה כבשים | השף הלבן

טומטוקפטאדס – לביבות עגבניות ופטה כבשים

כמעט מכל ירק אפשר להכין לביבות ולמרות שלנו זה חידוש, היוונים מכינים לביבות גם מעגבניות. ומתברר שמדובר בשילוב טעים להפליא.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טומטוקפטאדס - לביבות עגבניות ופטה כבשים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 25 לביבות:

  • 8 עגבניות
  • 1 בצל סגול גדול, קלוף, קצוץ
  • 200 גרם גבינת פטה כבשים 5% או 20% פיראוס, מפוררת במזלג
  • 1 כוס קמח + לפי הצורך
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף אורגנו יבש קצוץ
  • 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • לטיגון: שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    חוצים את העגבניות ומוציאים את השחלות עם הנוזל (ככל האפשר. קוצצים ושמים בקערה. מצרפים את יתר המרכיבים לקערה ומערבבים. אם התערובת רטובה מידי מוסיפים עוד 1-2 כפות קמח.

  • 02.

    מחממים שמן במחבת לטיגון חצי עמוק. בכפות ידיים רטובות יוצרים קציצות שטוחות ומטגנים 2-3 דקות מכל צד עד הזהבה. מוציאים לצלחת מצופה נייר סופג. מגישים.

    טיימר מופעל

    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.