טארט אישי עם קרם פטיסייר-מסקרפונה – רון יוחננוב | השף הלבן

טארטלטים אישיים מפורקים עם קרם פטיסייר-מסקרפונה

רוצים להכין קינוחים מרשימים? קבלו את המתכון של רון יוחננוב לטארטלטים אישיים מרהיבים עם קרם פטיסייר משודרג עם מסקפונה שאי אפשר לעמוד בפניהם

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפה עם נשיקות, שוקולד, ביגלה ופירות
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל8 יחידות:

לבצק הפריך:
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 300 גרם קמח
  • קורט מלח
  • כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס חלב תנובה
לקרם פטיסייר-מסקרפונה:
  • 1 כוס חלב תנובה
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות גדושות קורנפלור
  • 30 גרם חמאה קרה
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 1 מיכל (250 גרם) מסקרפונה "השף הלבן"
  • 100 גרם אבקת סוכר
לקישוט:
  • פירות טריים חתוכים / שוקולדים / שברי עוגיות / גלילי וופל
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    לבצק הפריך: במיקסר או מעבד מזון מעבדים את הסוכר, החמאה, החלב והמלח עד השתלבות מלאה.

  • 02.

    מוסיפים את הקמח וממשיכים לעבד לקבלת בצק אחיד - תהליך של כמה שניות. לא לעבד יותר מידי.

  • 03.

    עוטפים בניילון נצמד את הבצק ומכניסים למקרר למנוחה של חצי שעה עד שעה

  • 04.

    מוציאים את הבצק, מחלקים ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל אחד לעלה בעובי אחיד ככל האפשר (תיעזרו בקמח אם צריך).

  • 05.

    קורצים עיגולי בצק בקוטר 10 ס"מ ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 06.

    לקרם פטיסייר-מסקרפונה: יוצקים כוס חלב לקלחת או סיר בינוני ומביאים לסף רתיחה על אש בינונית - שימו לב לא להגיע לרתיחה, רק חימום קל.

  • 07.

    מוסיפים כפית של תמצית וניל וחצי כוס סוכר ומערבבים

  • 08.

    בקערית נפרדת מערבבים את החלמונים עם הקורנפלור, מוסיפים כף של חלב קר וטורפים היטב למשחה חלקה ואחידה.

  • 09.

    את המשחה מוזגים לאט את החלב החם, וטורפים היטב עד להטמעה של התערובת.

  • 10.

    מביאים לרתיחה קלה (עד הבועה הראשונה) ומיד מורדים מהאש

  • 11.

    מוסיפים את החמאה, ממשיכים לטרוף בעזרת מטרפה כמה דקות שהתערובת תתקרר מעט והמרקם סמיך.

  • 12.

    עוטפים את הקרם בניילון נצמד, צמוד לקרם עצמו כדי שלא יווצר עליו קרום, ומעבירים למקרר להתייצבות לכמה שעות.

  • 13.

    מעבירים את קרם הפטיסייר המוכן והמקורר למיקסר עם וו גיטרה, מעבדים מעט את הקרם ופותחים אותו.

  • 14.

    בקערת מיקסר עם וו הקצפה מוסיפים שמנת להקצפה ומסקרפונה, ומקציפים היטב את הקצפת.

  • 15.

    מקפלים את הקצפת לתוך קערת הקרם פטיסייר, בעדינות בעזרת לקקן, עד שמתקבל קרם חלק ואחיד

  • 16.

    להרכבת הטארט: מניחים בתחתית דיסקית של בצק, מזלפים קרם ומניחים דיסקית נוספת מעליו. מזלפים קרם מעל הדיסקית העליונה ומקשטים.

  • 17.

    שומרים בקירור עד להגשה

  • 18.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(4)