המרכיבים ל2-3 מנות:
- כ-50 גרם פסטה ארוכה - ספגטי או ספגטיני
- 2-3 ביצים
- שמן
- 1 בצל קטן מגורד בפומפיה
- 100 גרם גבינת עמק מגוררת או פתיתי עמק
- 50 גרם גבינת חמד "פיראוס" מגוררת
- 10 זיתים מגולענים חתוכים לרבעים
- 0.25 כוס חלב "תנובה"
- מלח, פלפל שחור וקצת אגוז מוסקט.
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה:
-
02.
מרתיחים בסיר מים, מלח וקצת שמן. מוסיפים את הפסטה - בלי לשבור אותה - ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים את הפסטה ומצננים מעט.
-
03.
מחממים כף שמן במחבת ומטגנים את הבצל המגורר עד להשחמה.
-
04.
בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הפסטה (שהתקררה קצת) הגבינות, הזיתים והחלב. מתבלים במלח, בפלפל שחור ובקצת אגוז מוסקט. מערבבים היטב.
-
05.
כשהבצל משחים מנמיכים את האש, מוסיפים את תערובת הפסטה למחבת ומטגנים עד שרואים בועות על פני החביתה. הופכים ומטגנים את הצד השני. טיפ: במקום לטגן אפשר לאפות את החביתה בתנור. מוסיפים את הבצל המטוגן לתערובת הפסטה והביצים. מורידים חצי מכמות פתיתי העמק ושומרים לציפוי. יוצקים את התערובת לתבנית אפייה משומנת, מפזרים עליה את פתיתי הגבינה השמורים ואופים בחום של 180 מעלות. אפשר גם לאפות בתבניות מאפינס.
הכנת? כאן מדרגים