המתכון הירוק: שקשוקה ירוקה | השף הלבן

המתכון הירוק: שקשוקה ירוקה

פותחים את היום עם שקשוקת תרד משודרגת ונפלאה

מאת: אפרת ליכטנשטט
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: שלומי ארביב

המרכיבים ל3:

  • 3-4- ביצי "תנובה"
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 3-4- שיני שום פרוסות דק
  • 1 חציל קטן חתוך לקוביות קטנות
  • חבילת עלי תרד (כ-150 גרם) קצוצה גס
  • 5 עלי מנגולד גדולים מופרדים לגבעול והעלה, קצוצים דק
  • 1 גבעול סלרי קצוץ דק
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 100 גרם גבינת בולגרית 5% "פיראוס", חתוכה לקוביות
  • 100 גרם גבינת קשקבל "תנובה" מגוררת
  • להגשה: בצל ירוק
  • צלוחית טחינה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל כרבע שעה עד שהוא זהוב וקרמלי.

  • 02.

    מוסיפים את השום ואת החלק הלבן של עלי המנגולד (הגבעול) ומטגנים כשתי דקות נוספות. מוסיפים את קוביות החציל ומטגנים כחמש דקות עד שהן מתרככות.

  • 03.

    מוסיפים את התרד, עלי המנגולד, הסלרי, הפטרוזיליה, מלח ופלפל. מערבבים היטב, מכסים ומבשלים כחמש דקות.

  • 04.

    מוסיפים את הפטה והקשקבל ואת הביצים: יוצרים גומות קטנות בתוך התבשיל, פותחים את הביצים לצלוחית קטנה, ומעבירים לגומות. מכסים ומבשלים עד שהחלבון יציב והצהוב עדיין רך.

  • 05.

    מקשטים בבצל ירוק, קוביות פטה נוספות ומגישים לצד טחינה ולחם טרי.

הכנת? כאן מדרגים
(2)