המתכון הירוק: שקשוקה ירוקה
פותחים את היום עם שקשוקת תרד משודרגת ונפלאה
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: שלומי ארביב
המרכיבים ל3:
- 3-4- ביצי "תנובה"
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 3-4- שיני שום פרוסות דק
- 1 חציל קטן חתוך לקוביות קטנות
- חבילת עלי תרד (כ-150 גרם) קצוצה גס
- 5 עלי מנגולד גדולים מופרדים לגבעול והעלה, קצוצים דק
- 1 גבעול סלרי קצוץ דק
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 100 גרם גבינת בולגרית 5% "פיראוס", חתוכה לקוביות
- 100 גרם גבינת קשקבל "תנובה" מגוררת
- להגשה: בצל ירוק
- צלוחית טחינה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל כרבע שעה עד שהוא זהוב וקרמלי.
-
02.
מוסיפים את השום ואת החלק הלבן של עלי המנגולד (הגבעול) ומטגנים כשתי דקות נוספות. מוסיפים את קוביות החציל ומטגנים כחמש דקות עד שהן מתרככות.
-
03.
מוסיפים את התרד, עלי המנגולד, הסלרי, הפטרוזיליה, מלח ופלפל. מערבבים היטב, מכסים ומבשלים כחמש דקות.
-
04.
מוסיפים את הפטה והקשקבל ואת הביצים: יוצרים גומות קטנות בתוך התבשיל, פותחים את הביצים לצלוחית קטנה, ומעבירים לגומות. מכסים ומבשלים עד שהחלבון יציב והצהוב עדיין רך.
-
05.
מקשטים בבצל ירוק, קוביות פטה נוספות ומגישים לצד טחינה ולחם טרי.
הכנת? כאן מדרגים