איך מכינים שקשוקה עגבניות וגבינת פטה מדהימה? | השף הלבן

איך מכינים שקשוקה עגבניות וגבינת פטה מדהימה?

רוצים ללמוד איך מכינים שקשוקה עגבניות וגבינת פטה מדהימה? לארוחת ערב טעימה ומזינה: שקשוקה עם גבינת פטה, שסוד טעמה הוא קילוף העגבניות – אל תווותרו על כך.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
איך מכינים שקשוקה עגבניות וגבינת פטה מדהימה?

המרכיבים ל2:

  • אפשרות לעיטור: עלי בזיליקום
  • להגשה: לחם טרי
  • שמן זית
  • 3 שיני שום, קלופות ופרוסות בינוני
  • 8-9 עגבניות בינוניות אדומות-אדומות ועסיסיות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס גס
  • מעט מאוד פלפל צ'ילי יבש כתוש
  • 3-4 ביצים גדולות
  • 1/2 חבילה (125 גרם) גבינת פטה פיראוס, מפוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    טיפ: מומלץ לשבור את הביצים לקערית קטנה, ליתר בטחון, ורק אז לצקת לשקעים שברוטב. אם השקשוקה מיועדת לילדים, ותרו על פלפל צ'ילי והשתמשו בפלפל גרוס דק מאוד או טחון – או ותרו גם עליו.

  • 02.

    קוטמים את פטוטרות העגבניות, חורצים צורת "איקס" בעדינות בעזרת סכין חדה (מבלי לפגוע ב"בשר" העגבניה) ומניחים בקערה מלאה מים רותחים למשך 10-15 דקות. מוציאים מן הקערה, מעבירים למסננת ומצננים עד שניתן לגעת בעגבניות. קולפים את העגבניות וחותכים לקוביות גסות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה (ועמוקה דייה) על אש גבוהה ומטגנים פרוסות שום תוך השגחה צמודה עד להזהבה קלה.

  • 04.

    מוסיפים עגבניות חתוכות, מערבבים ומבשלים במשך 1-2 דקות על אש גבוהה, תוך ערבוב אקראי. מתבלים במלח, פלפל שחור ופלפל צ'ילי. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    מנמיכים את האש, יוצרים שקעים קטנים ברוטב, יוצקים לתוכם 2-3 ביצים (או חלמונים בלבד, אם מעדיפים), מכסים במכסה התואם לגודל המחבת ומבשלים על אש קטנה עד למידת העשייה הרצויה. כ-2 דקות לפני סיום הבישול מרימים את המכסה ומפזרים את פירורי הגבינה. לביצים עשויות היטב יש לבשל במשך 12-13 דקות. מסירים מן האש, מצננים 3-5 דקות, אם רוצים מעטרים בעלי בזיליקום. מגישים עם לחם טרי.

    טיימר מופעל
    00:02:00
הכנת? כאן מדרגים
(17)