איך מכינים שקשוקה עגבניות וגבינת פטה מדהימה?
רוצים ללמוד איך מכינים שקשוקה עגבניות וגבינת פטה מדהימה? לארוחת ערב טעימה ומזינה: שקשוקה עם גבינת פטה, שסוד טעמה הוא קילוף העגבניות – אל תווותרו על כך.
המרכיבים ל2:
- אפשרות לעיטור: עלי בזיליקום
- להגשה: לחם טרי
- שמן זית
- 3 שיני שום, קלופות ופרוסות בינוני
- 8-9 עגבניות בינוניות אדומות-אדומות ועסיסיות
- מלח
- פלפל שחור גרוס גס
- מעט מאוד פלפל צ'ילי יבש כתוש
- 3-4 ביצים גדולות
- 1/2 חבילה (125 גרם) גבינת פטה פיראוס, מפוררת
הוראות הכנה:
-
01.
טיפ: מומלץ לשבור את הביצים לקערית קטנה, ליתר בטחון, ורק אז לצקת לשקעים שברוטב. אם השקשוקה מיועדת לילדים, ותרו על פלפל צ'ילי והשתמשו בפלפל גרוס דק מאוד או טחון – או ותרו גם עליו.
-
02.
קוטמים את פטוטרות העגבניות, חורצים צורת "איקס" בעדינות בעזרת סכין חדה (מבלי לפגוע ב"בשר" העגבניה) ומניחים בקערה מלאה מים רותחים למשך 10-15 דקות. מוציאים מן הקערה, מעבירים למסננת ומצננים עד שניתן לגעת בעגבניות. קולפים את העגבניות וחותכים לקוביות גסות.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה (ועמוקה דייה) על אש גבוהה ומטגנים פרוסות שום תוך השגחה צמודה עד להזהבה קלה.
-
04.
מוסיפים עגבניות חתוכות, מערבבים ומבשלים במשך 1-2 דקות על אש גבוהה, תוך ערבוב אקראי. מתבלים במלח, פלפל שחור ופלפל צ'ילי. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
טיימר מופעל
-
05.
מנמיכים את האש, יוצרים שקעים קטנים ברוטב, יוצקים לתוכם 2-3 ביצים (או חלמונים בלבד, אם מעדיפים), מכסים במכסה התואם לגודל המחבת ומבשלים על אש קטנה עד למידת העשייה הרצויה. כ-2 דקות לפני סיום הבישול מרימים את המכסה ומפזרים את פירורי הגבינה. לביצים עשויות היטב יש לבשל במשך 12-13 דקות. מסירים מן האש, מצננים 3-5 דקות, אם רוצים מעטרים בעלי בזיליקום. מגישים עם לחם טרי.
טיימר מופעל