אומלט פטריות ועמק

גבינה ופטריות — שילוב מנצח שעושה נפלאות לחביתה פשוטה של ארוחת בוקר או ערב

מאת: סבינה ולדמן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אומלט פטריות ועמק
צילום: אסף אמברם עיצוב: דלית רוסו

המרכיבים ל 2 מנות:

  • 4 ביצים
  • מלח
  • פלפל
  • ‏2 כפות שמן זית
  • ‏6 פטריות שמפיניון (ללא רגל) פרוסות דק
  • ‏1 גבעול בצל ירוק פרוס דק
  • ‏3 פרוסות גבינת עמק "תנובה"

הוראות הכנה:

  • 01.

    טורפים היטב ביצים עם מלח ופלפל. 

  • 02.

    מחממים שמן זית או חמאה במחבת בינונית עם ציפוי מונע הידבקות. מטגנים את הביצים 3-2 דקות על להבה בינונית עד ששולי החביתה מתייצבים. 

    טיימר מופעל

    00:02:00
  • 03.

    מפזרים פטריות ובצל ירוק על מחצית פני השטח של החביתה. מניחים מעל פרוסות עמק ומקפלים את החביתה לשניים. מבשלים 2 דקות על להבה נמוכה, מחליקים לצלחת ומגישים מיד. 

    טיימר מופעל

    00:02:00

הידעת?

תזונה מאוזנת חשובה לגדילה תקינה וכוללת בין היתר מוצרים המכילים חלבון איכותי, כמו מוצרי חלב, ויטמינים ומינרלים מירקות ופירות.

המנה מכילה 31% ממנת הסידן היומית המומלצת לגילאי 4-8.

הכנת? כאן מדרגים
(53)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.