תבשיל טופו, תרד ועגבניות טבעוני על פיתה קלויה עם טחינה
ארוחה טבעונית מהירה הכנה ומלאה בדברים טובים המוגשת על מצע פיתה
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4:
- 3 כפות שמן זית
- 1 חבילה (300 גרם) טופו בטעם פיקנטי או טבעי "סויה תנובה", חתוך לקוביות בגודל 1.5 ס"מר
- 4 שיני שום
- 1/2 שקית (400 גרם) תרד סנפרוסט
- 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- קורט אגוז מוסקט
- מלח, פלפל
- 4 עגבניות קצוצות
- 2 פיתות חצויות
לרוטב:
- 3 כפות טחינה
- 2 כפות מיץ לימון
- מים לפי הצורך
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
טורפים בקערית את מרכיבי הרוטב עד שאחיד. מחממים כף שמן זית במחבת ומשחימים את קוביות הטופו כדקה מכל צד. מוציאים לצלחת.
-
02.
מוסיפים למחבת כף שמן נוספת ואת השום ומטגנים חצי דקה. בטרם השום מתחיל להשחים מוסיפים את התרד ומטגנים כשתי דקות. מוסיפים בצל ירוק, פטרוזיליה תבלינים ועגבניות ומטגנים 2 דקות. מוסיפים כ 1/4 כוס מנוזלי סינון התרד, מכסים ומבשלים 5 דקות (אם צריך מוסיפים עוד קצת נוזלים). טועמים ומתקנים תיבול.
טיימר מופעל
-
03.
מברישים את הפיתות בשמן זית וקולים בטוסטר או על פלנצ'ה חמה. להרכבת המנה מניחים בכל צלחת חצי פיתה קלויה, עליה עורמים 1/4 מתבשיל התרד-עגבניות, ו- 1/4 מהטופו. מזלפים רוטב טחינה ומגישים
הכנת? כאן מדרגים