שיפודי טופו צלויים על קרם עדשים
ארוחה טבעונית נהדרת עשירה בחלבון שאפשר להכין על מנגל או על פלנצ'ה (או מחבת) ביתית
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4-6:
- 1 חבילת טופו בטעם טבעי או פיקנטי "תנובה ALTERNATIVE", חתוך לקוביות של 2.5 סמ"ר
למשרה ולהגשה:
- 1 כוס עשבי תיבול מסוגים שונים (בזיליקום, כוסברה, עלי סלרי, פטרוזיליה, שמיר, אורגנו)
- 2 שיני שום קלופות
- 4 כפות מיץ לימון
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח, פלפל
לקרם עדשים:
- 1 כוס עדשים כתומות
- 1/4 כוס טחינה גולמית
- 4-5 כפות מיץ לימון
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית כמון
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
שמים במעבד מזון את מרכיבי המשרה ומעבדיםעד שהמרכיבים קצוצים דק דק. מעבירים כף גדושה לקערה או קופסאת פלסטיק, מצרפים אתהטופו ומערבבים. מניחים בצד לספיגת טעמים.
-
02.
מכינים קרם עדשים: שמים את העדשים בסיר ומבשלים בשפע מים רותחים כ- 7-8 דקות עדשהעדשים רכות. מסננים ושומרים את מי הבישול. מעבירים את מרכיבי קרם העדשים למעבדמזון עם 1/4 כוס מים מסוננים ומעבדים לקרם. מוסיפים בזילוף מים עד קבלת מרקם שלמשחה.
טיימר מופעל
-
03.
משחילים טופו על שיפודים וצולים על מנגל או פלצ'ה משומנת או מחבת משומנת כ- 2-3דקות מכל צד עד השחמה. לוחצים בעזרת תרווד או תחתית מחבת כך שהטופו יצמדו למנגל אופלנצ'ה או מחבת.
-
04.
להגשה שמים בצלחת קרם עדשים, עליו 2 שיפודי טופו ומזלפים מיתרת המשרה.
הכנת? כאן מדרגים