קציצות טופו ואגוזים בתבשיל סלק | השף הלבן

קציצות טופו ואגוזים בתבשיל סלק

מנה עיקרית מעולה שמשלבת המון דברים בריאים

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קציצות טופו ואגוזים בתבשיל סלק
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל8:

לקציצות:
  • 1 בצל קלוף חתוך גס
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו בטעם טבעי "תנובה ALTERNATIVE", מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים, חתוך גס
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו בטעם בזיליקום "תנובה ALTERNATIVE", מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים, חתוך גס
  • 1/2 כוס אגוזי מלך
  • 4 שיני שום
  • מלח, פלפל
  • 1/3 כוס פטרוזיליה
  • 1/3 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 כוס קמח חומוס
  • 1/4 כוס מים
  • לטיגון הקציצות: שמן זית
לתבשיל סלק:
  • 1 בצל קלוף חתוך גס לפלחים
  • 1 גזר פרוס
  • 2 מקלות סלרי קצוצים או 2 כפיות זרעי סלרי
  • 3 שיני שום חצויות
  • 1 שקית סלק "סנפרוסט", מופשר, חתוך לפלחים
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • מלח, פלפל
  • להגשה עלי כוסברה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הקציצות: שמים במעבד מזון את מרכיבי הקציצות ומעבדים בפולסים לתערובת קצוצה דק דק. שמים את התערובת כ 30 דקות במקרר ויוצרים כדורים קטנים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    מחממים שמן בסיר ומטגנים את הקציצות עד הזהבה. מוציאים לצלחת מרופדת נייר סופג.

  • 03.

    מכינים את תבשיל הסלק: מנקים את הסיר במגבות נייר, שמים כף שמן ומטגנים את הבצל. מוסיפים גזר וסלרי ומטגנים עוד 2-3 דקות. מוסיפים שום וסלק ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים סילאן, רסק עגבניות, מלח, פלפל ומים עד כיסוי התכולה הסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים 30 דקות מכוסה עד שהסלק רך והרוטב מסמיך מעט.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    אם הנוזלים התאדו מוסיפים מים ומערבבים. מצרפים את הקציצות לסיר ומבשלים עוד 3 דקות על להבה נמוכה. מרטיבים את הקציצות ברוטב מידי פעם. מגישים עם עלי כוסברה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)