קציצות טופו ואגוזים בתבשיל סלק | השף הלבן

קציצות טופו ואגוזים בתבשיל סלק

מנה עיקרית מעולה שמשלבת המון דברים בריאים

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קציצות טופו ואגוזים בתבשיל סלק
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 8:

לקציצות:
  • 1 בצל קלוף חתוך גס
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו בטעם טבעי "תנובה ALTERNATIVE", מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים, חתוך גס
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו בטעם בזיליקום "תנובה ALTERNATIVE", מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים, חתוך גס
  • 1/2 כוס אגוזי מלך
  • 4 שיני שום
  • מלח, פלפל
  • 1/3 כוס פטרוזיליה
  • 1/3 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 כוס קמח חומוס
  • 1/4 כוס מים
  • לטיגון הקציצות: שמן זית
לתבשיל סלק:
  • 1 בצל קלוף חתוך גס לפלחים
  • 1 גזר פרוס
  • 2 מקלות סלרי קצוצים או 2 כפיות זרעי סלרי
  • 3 שיני שום חצויות
  • 1 שקית סלק "סנפרוסט", מופשר, חתוך לפלחים
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • מלח, פלפל
  • להגשה עלי כוסברה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הקציצות: שמים במעבד מזון את מרכיבי הקציצות ומעבדים בפולסים לתערובת קצוצה דק דק. שמים את התערובת כ 30 דקות במקרר ויוצרים כדורים קטנים.

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 02.

    מחממים שמן בסיר ומטגנים את הקציצות עד הזהבה. מוציאים לצלחת מרופדת נייר סופג.

  • 03.

    מכינים את תבשיל הסלק: מנקים את הסיר במגבות נייר, שמים כף שמן ומטגנים את הבצל. מוסיפים גזר וסלרי ומטגנים עוד 2-3 דקות. מוסיפים שום וסלק ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים סילאן, רסק עגבניות, מלח, פלפל ומים עד כיסוי התכולה הסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים 30 דקות מכוסה עד שהסלק רך והרוטב מסמיך מעט.

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 04.

    אם הנוזלים התאדו מוסיפים מים ומערבבים. מצרפים את הקציצות לסיר ומבשלים עוד 3 דקות על להבה נמוכה. מרטיבים את הקציצות ברוטב מידי פעם. מגישים עם עלי כוסברה.

    טיימר מופעל

    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.