קערת בודהה – ארוחה טבעונית בקערה: קינואה, קוביות טופו צלוי במרינדה, כרוב סגול, מנגו, אדממה
בצדק הפכה קערת בודהה ללהיט רשתות: היא יפהפיה, מגוונת, מכינים אותה בכלום זמן ויש ארוחה מעולה.
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל2:
- 1/2 כוס קינואה
- מלח, פלפל
- 1/2 טופו תנובה פיקנטי, חתוך לקוביות
- 1/2 טופו תנובה טבעי, חתוך לקוביות
- 1/2 טופו תנובה עם בזיליקום, חתוך לקוביות
- 1/4 כרוב סגול פרוס דק
- 1 כוס פולי אדממה "סנפרוסט"
- 1 מנגו קלוף ופרוס
- לרוטב:
- 1/4 כוס חומץ
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כף שורש ג'ינג'ר קצוץ
- 3 שיני שום
- 1 כף סילאן
- 1 כפית שמן שומשום
- להגשה: שומשום שחור (לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הקינואה בשפע מים רותחים מומלחים כ 20 דקות עד שהיא רכה ומכל גרגר יוצאת טבעת לבנה. מסננים ומצננים מעט.
טיימר מופעל
-
02.
שמים במעבד מזון את מרכיבי הרוטב וטוחנים לרוטב חלק. מערבבים 3 כפות ממנו עם הטופו. מחממים מחבת וצורבים את הקוביות מכל הצדדים.
-
03.
שמים בכל קערה מחצית מהמרכיבים: קינואה, טופו, כרוב סגול, אדממה, מנגו, מזלפים רוטב ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים