קובה חמוסטה טבעוני במילוי טופו ופטריות במרק ירוקים | השף הלבן

קובה חמוסטה טבעוני

מרק מלא ירוקים, חמצמץ עם כופתאות מפנקות

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קובה חמוסטה טבעוני
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל8:

למרק:
  • 1 בצל גדול קלוף חתוך גס
  • 1 חבילת מנגולד קצוץ
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 3 ענפי סלרי (עם העלים) קצוצים
  • 1/4 כרוב פרוס
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום (או 4 ס"מ שורש כורכום יבש)
  • מלח ופלפל
  • צרור פטרוזיליה קצוצה גס
  • צרור כוסברה קצוצה גס
  • 4-5 כפות מיץ לימון
לקובה:
לעטיפה:
  • 2 כוסות בורגול דק שטוף היטב
  • 1/2 1 כוסות מים
  • 2 כוסות סולת
  • 3/4 כפית מלח
למילוי:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קלוף וקצוץ דק
  • 1 סלסלת פטריות פורטובלו או שמפניון קצוצות דק
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 150 גרם (1/2 חבילה) טופו תנובה ALTERNATIVE בטעם טבעי מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
  • 2 כפות רוטב סויה
  • קורט פלפל שחור
  • 2 כפות טחינה גולמית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את מעטפת הקובה: שמים בקערה בורגול ומים ומניחים ל 30 דקות. מוסיפים סולת ומלח ולשים לקבלת בצק אחיד. אם הבצק דביק מידי מוסיפים מעט סולת ואם יבש מוסיפים מעט מים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל 2-3 דקות. מוסיפים פטריות ומטגנים עוד 2-3 דקות. מוסיפים שום ומטגנים עד שהפטריות מאבדות נוזלים. מוסיפים טופוף סויה ופלפל ומטגנים עוד 1-2 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים טחינה ומערבבים.  

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מכינים את הקובה: שמים ליד משטח העבודה קערת מים ומכינים את הקובות: בידיים רטובות קורצים מה בצק גודל כדור פינג פונג. משטחים ויוצרים ממנו קערית. שמים במרכזה כפית (אם רכשתם מיומנות - כפית גדושה) מתערובת המילוי וסוגרים עליה עם דפנות הקערית. מכדררים ומניחים בצד על נייר אפיה. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמלית.

  • 04.

    מכינים את המרק: מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל 2-3 דקות. מוסיפים מנגולד, שום, סלרי וכרוב  ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים כמון, כורכום, מלח, פלפל ומטגנים חצי דקה. מוסיפים מים רותחים עד כיסוי תחולת הסירמביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ-15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 05.

    מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה, מניחים את הקובה בעדינות בסיר המרק (אם צריך, מוסיפים מים רותחים) ומבשלים כ 30 דקות עד שהקובה עשויות. במהלך הבישול מטלטלים בעדינות את הסיר (לא מערבבים כשהקובה בפנים) כך שהנוזלים יכסו את הקובה. מוסיפים מיץ לימון, מבשלים עוד 2 דקות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(6)