קדרת ירקות וטופו של אולגה טוכשר | השף הלבן

קדרת ירקות וטופו של אולגה טוכשר

אופציית שבת נפלאה שתתאים גם לטבעונים שבחבורה

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קדרת ירקות וטופו של אולגה טוכשר
צילום: אולגה טוכשר

המרכיבים ל 4-6 מנות:

מרכיבים לתבנית גדולה:
  • 1 שקית (800 גרם) לקט ירקות לתנור של סנפרוסט
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו "תנובה" בטעם טבעי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
  • שמן זית, מלח, פלפל שחור
לרוטב טריאקי ביתי:
  • 1 כוס מים
  • 3/4 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס סירופ מייפל טבעי
  • 1 כפית ג’ינג’ר, כתוש
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות קורנפלור + 2 כפות מים
לאורז:
  • 1.5 כוסות אורז לבן / מלא
  • 3 כוסות מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף שמן
  • להגשה:
  • שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

        מחממים את התנור ל-180 מעלות טורבו. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. חותכים את הטופו לקוביות בגודל ביס.

  • 02.

        מכינים את הרוטב: שמים בסיר קטן את כל הרכיבים, למעט הקורנפלור והמים, ומערבבים. בצלוחית קטנה מערבבים היטב את הקורנפלור והמים, שלא יישארו גושים. מביאים את התערובת לסף רתיחה, מוסיפים את הקורנפלור הנוזלי וממשיכים לבשל עוד בערך דקה, תוך ערבוב קבוע במטרפה, עד שהרוטב מתחיל להסמיך. מכבים את הלהבה.

  • 03.

        מסדרים את הירקות על גבי התבנית הראשונה, מזלפים קצת שמן זית ומתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס.

  • 04.

        שמים בקערה את קוביות הטופו, יוצקים מעל חצי מכמות הרוטב ומערבבים היטב, עד שהטופו מכוסה ברוטב מכל הצדדים. מעבירים אותו על תבנית האפייה השנייה.

  • 05.

        אופים את הירקות והטופו במקביל במשך 30-40 דקות, או עד שהטופו משחים, והירקות מוכנים.

    טיימר מופעל

    00:40:00
  • 06.

        מכינים את האורז: מביאים מים לרתיחה בסיר קטן עם מכסה. מוסיפים את האורז, המלח והשמן, מערבבים בכף עץ ומרתיחים שוב. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 15-18 דקות, או עד שכל הנוזלים נספגים, והאורז מתרכך. משאירים ככה, בלי לערבב, ל-15 דקות לפחות.

    טיימר מופעל

    00:18:00
  • 07.

        מרכיבים את המנה: מניחים את האורז המבושל בתחתית תבנית גדולה, מסדרים מעל את קוביות הטופו והירקות, יוצקים מעל את החצי השני של הרוטב ומערבבים. מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 08.

        מפזרים את השומשום ומגישים. הערות:•    אפשר להכין את אותה המנה על מצע קינואה, קוסקוס או כוסמת.•    אפשר לשחק עם טעמי הרוטב בהתאם לטעם האישי. אם חסרה מתיקות, מוסיפים עוד קצת מייפל או כפית סוכר. אם חסרה חריפות – מוסיפים קצת רוטב או שבבי צ’ילי.•    אפשר להשתמש ברוטב טריאקי מוכן.•    אפשר להשתמש בירקות טריים או לקט אחר של ירקות קפואים.•    אפשר להכין כמות גדולה יותר של הרוטב ולהגיש אותו לצד המנה.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.