פתיתים עם קוביות טופו צלויות והמון בצל שחום
אפילו הפתיתים לא ידעו שהם יכולים להיות כל כך טעימים! ארוחה נפלאה בקלי קלות
המרכיבים ל4:
- 300 גרם (1 חבילה) טופו תנובה בטעם טבעי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כף סילאן/מייפל
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף שמן
- 400 גרם (1 חבילה) פתיתים אפויים
- 2-3 כפות שמן זית
- 4 בצלים, קלופים וחתוכים לחצאי טבעות
- 1 כוס מים
- 1-2 שיני שום, כתושות
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כמון
- להגשה:
- כוסברה קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את הטופו לקוביות בגודל
-
02.
5 ס"מ. מערבבים בקערה את מיץ הלימון, הסילאן, הסויה והשמן, מערבבים פנימה את הטופו ומשרים במשך 20 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מבשלים את הפתיתים לפי הוראות היצרן.
-
04.
מחממים מחבת גדולה ומקפיצים את הטופו כ-4-5 דקות עד להזהבה. מניחים בצד.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים את השמן למחבת ומטגנים את הבצל במשך 30 דקות על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים 1/4 כוס מים, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהמים מתאדים. מוסיפים את שאר המים בהדרגה ומערבבים, עד שהבצל הופך לשחום לגמרי.
טיימר מופעל
-
06.
לקראת סוף טיגון הבצל, כשנשארים ממש מעט נוזלים, מוסיפים את השום, הטופו והתבלינים. מערבבים ומטגנים עוד 3 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מגישים את הפתיתים עם ערימת ריבת הבצל והטופו וכוסברה קצוצה.הערות:• אפשר להשתמש גם בטופו עם בזיליקום או פיקנטי.• אם לא חייבים בצל ממש שחום, אפשר לקצר את זמן הטיגון שלו.