פתיתים עם קוביות טופו - מתכון זריז וטעים! | השף הלבן

פתיתים עם קוביות טופו צלויות והמון בצל שחום

אפילו הפתיתים לא ידעו שהם יכולים להיות כל כך טעימים! ארוחה נפלאה בקלי קלות

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פתיתים עם קוביות טופו צלויות והמון בצל שחום
צילום: אולגה טוכשר

המרכיבים ל4:

  • 300 גרם (1 חבילה) טופו תנובה בטעם טבעי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף סילאן/מייפל
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף שמן
  • 400 גרם (1 חבילה) פתיתים אפויים
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 4 בצלים, קלופים וחתוכים לחצאי טבעות
  • 1 כוס מים
  • 1-2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כמון
  • להגשה:
  • כוסברה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

        חותכים את הטופו לקוביות בגודל

  • 02.

    5 ס"מ. מערבבים בקערה את מיץ הלימון, הסילאן, הסויה והשמן, מערבבים פנימה את הטופו ומשרים במשך 20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

        מבשלים את הפתיתים לפי הוראות היצרן.

  • 04.

        מחממים מחבת גדולה ומקפיצים את הטופו כ-4-5 דקות עד להזהבה. מניחים בצד.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

        מוסיפים את השמן למחבת ומטגנים את הבצל במשך 30 דקות על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים 1/4 כוס מים, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהמים מתאדים. מוסיפים את שאר המים בהדרגה ומערבבים, עד שהבצל הופך לשחום לגמרי.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

        לקראת סוף טיגון הבצל, כשנשארים ממש מעט נוזלים, מוסיפים את השום, הטופו והתבלינים. מערבבים ומטגנים עוד 3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 07.

        מגישים את הפתיתים עם ערימת ריבת הבצל והטופו וכוסברה קצוצה.הערות:•    אפשר להשתמש גם בטופו עם בזיליקום או פיקנטי.•    אם לא חייבים בצל ממש שחום, אפשר לקצר את זמן הטיגון שלו. 

הכנת? כאן מדרגים
(8)