פסטה בולונז טבעונית | השף הלבן

פסטה עם כדורי טופו ברוטב עגבניות

קבלו את הגרסה הטבעונית למנה הכי איטלקית שיש

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי

המרכיבים ל 4:

  • 1 חבילה (300 גרם) טופו תנובה פיקנטי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 1-2 שיני שום, קצוצות דק
  • 200 גרם פטריות, קצוצות דק
  • 1 חופן אגוזי מלך, קצוצים
  • 1 חופן עשבי תיבול קצוצים: כוסברה/פטרוזיליה/בזיליקום
  • 1 כף קמח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית רוטב צ'ילי
  • 1/2 כפית חרדל (אופציונלי)
  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • שמן לטיגון
  • 1 בקבוק רוטב עגבניות מוכן
  • 1 חבילת ספגטי
להגשה:
  • עלי בזיליקום קטנים/עירית קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

        מפוררים את הטופו לתוך קערה גדולה בעזרת הידיים או מזלג.

  • 02.

        מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, מוסיפים 1 כף שמן זית, מערבים ומשאירים בצד.  

  • 03.

        מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד שהבצל מתחיל להזהיב.

  • 04.

        מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומטגנים עד שלא נשארים נוזלים. מצננים.

  • 05.

        מעבירים לקערת הטופו את תכולת המחבת, מוסיפים את האגוזים, עשבי התיבול, הקמח והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את פירורי הלחם בהדרגה, עד שתתקבל מסה אחידה ודביקה שאפשר לקרוץ ממנה כדורים.

  • 06.

        קורצים כדורים בגודל פינג פונג (אפשר להיעזר בכף גלידה קפיצית) ומסדרים על קרש.

  • 07.

        מחממים שמן במחבת או סיר ומטגנים את הכדורים מכל הצדדים עד להשחמה יפה.

  • 08.

        מחממים את רוטב העגבניות ומעט מים בסיר או מחבת ומוסיפים אליו את הכדורים. מגלגלים בעדינות עד לציפוי מכל הצדדים.

  • 09.

        מגישים על הפסטה עם רוטב העגבניות.הערות:•    אפשר להשתמש גם בטופו עם בזיליקום.•    אפשר לאפות את הכדורים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות. באמצע יש להפוך לצד השני כדי שישחימו באופן אחיד.

    טיימר מופעל

    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.