פסטה בולונז טבעונית | השף הלבן

פסטה עם כדורי טופו ברוטב עגבניות

קבלו את הגרסה הטבעונית למנה הכי איטלקית שיש

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי

המרכיבים ל4:

  • 1 חבילה (300 גרם) טופו תנובה פיקנטי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 1-2 שיני שום, קצוצות דק
  • 200 גרם פטריות, קצוצות דק
  • 1 חופן אגוזי מלך, קצוצים
  • 1 חופן עשבי תיבול קצוצים: כוסברה/פטרוזיליה/בזיליקום
  • 1 כף קמח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית רוטב צ'ילי
  • 1/2 כפית חרדל (אופציונלי)
  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • שמן לטיגון
  • 1 בקבוק רוטב עגבניות מוכן
  • 1 חבילת ספגטי
להגשה:
  • עלי בזיליקום קטנים/עירית קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

        מפוררים את הטופו לתוך קערה גדולה בעזרת הידיים או מזלג.

  • 02.

        מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, מוסיפים 1 כף שמן זית, מערבים ומשאירים בצד.  

  • 03.

        מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד שהבצל מתחיל להזהיב.

  • 04.

        מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומטגנים עד שלא נשארים נוזלים. מצננים.

  • 05.

        מעבירים לקערת הטופו את תכולת המחבת, מוסיפים את האגוזים, עשבי התיבול, הקמח והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את פירורי הלחם בהדרגה, עד שתתקבל מסה אחידה ודביקה שאפשר לקרוץ ממנה כדורים.

  • 06.

        קורצים כדורים בגודל פינג פונג (אפשר להיעזר בכף גלידה קפיצית) ומסדרים על קרש.

  • 07.

        מחממים שמן במחבת או סיר ומטגנים את הכדורים מכל הצדדים עד להשחמה יפה.

  • 08.

        מחממים את רוטב העגבניות ומעט מים בסיר או מחבת ומוסיפים אליו את הכדורים. מגלגלים בעדינות עד לציפוי מכל הצדדים.

  • 09.

        מגישים על הפסטה עם רוטב העגבניות.הערות:•    אפשר להשתמש גם בטופו עם בזיליקום.•    אפשר לאפות את הכדורים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות. באמצע יש להפוך לצד השני כדי שישחימו באופן אחיד.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)