פסטה עם כדורי טופו ברוטב עגבניות
קבלו את הגרסה הטבעונית למנה הכי איטלקית שיש
המרכיבים ל4:
- 1 חבילה (300 גרם) טופו תנובה פיקנטי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 1-2 שיני שום, קצוצות דק
- 200 גרם פטריות, קצוצות דק
- 1 חופן אגוזי מלך, קצוצים
- 1 חופן עשבי תיבול קצוצים: כוסברה/פטרוזיליה/בזיליקום
- 1 כף קמח
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית רוטב צ'ילי
- 1/2 כפית חרדל (אופציונלי)
- 1/4 כוס פירורי לחם
- שמן לטיגון
- 1 בקבוק רוטב עגבניות מוכן
- 1 חבילת ספגטי
- עלי בזיליקום קטנים/עירית קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
מפוררים את הטופו לתוך קערה גדולה בעזרת הידיים או מזלג.
-
02.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, מוסיפים 1 כף שמן זית, מערבים ומשאירים בצד.
-
03.
מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד שהבצל מתחיל להזהיב.
-
04.
מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומטגנים עד שלא נשארים נוזלים. מצננים.
-
05.
מעבירים לקערת הטופו את תכולת המחבת, מוסיפים את האגוזים, עשבי התיבול, הקמח והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את פירורי הלחם בהדרגה, עד שתתקבל מסה אחידה ודביקה שאפשר לקרוץ ממנה כדורים.
-
06.
קורצים כדורים בגודל פינג פונג (אפשר להיעזר בכף גלידה קפיצית) ומסדרים על קרש.
-
07.
מחממים שמן במחבת או סיר ומטגנים את הכדורים מכל הצדדים עד להשחמה יפה.
-
08.
מחממים את רוטב העגבניות ומעט מים בסיר או מחבת ומוסיפים אליו את הכדורים. מגלגלים בעדינות עד לציפוי מכל הצדדים.
-
09.
מגישים על הפסטה עם רוטב העגבניות.הערות:• אפשר להשתמש גם בטופו עם בזיליקום.• אפשר לאפות את הכדורים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות. באמצע יש להפוך לצד השני כדי שישחימו באופן אחיד.
טיימר מופעל