פאי רועים - תבשיל ירקות מכוסה פירה בטטה בתנור | השף הלבן

פאי רועים – תבשיל ירקות שורש, פטריות וטופו מכוסה פירה בטטה מושחם בתנור

גרסה טבעונית מלאת דברים טובים לשפרדס פאי האנגלי

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פאי רועים - תבשיל ירקות שורש, פטריות וטופו מכוסה פירה בטטה מושחם בתנור
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל6:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קלוף, קצוץ
  • 1 כרישה, החלק הלבן, חצויה לאורך ופרוסה
  • 2 ענפי סלרי קצוצים
  • 1 גזר קלוף חתוך לקוביות קטנות
  • 4 שיני שום
  • 1 כוס פטריות קצוצות
  • 1 כפית עלי תימין
  • 2-3 עלי מרווה קצוצים
  • מלח, פלפל
  • 1 חבילת טופו תנובה טבעי, חתוך לקוביות קטנות
  • לכיסוי:
  • 2 בטטות גדולות מאודות או אפיות או מבושלות
  • 2 + 2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל, קורט אגוז מוסקט
  • 1 כפית עלי תימין

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל וכרישה 4-5 דקות עד שקיפות. מוסיפים סלרי וגזר ומטגנים 4-5 דקות עד שהם מתרככים מעט. מוסיפים שום, פטריות, תימין, מרווה, מלח ופלפל ומטגנים 4-5 דקות נוספות עד שהפטריות מגירות נוזלים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מצרפים טופו ומבשלים עוד 3-4 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים והטופו סופג טעמים. בודקים שהגזר והסלרי רכים, אם לא - מכסים את הסיר ומבשלים עוד 5 דקות עד שהם מתרככים. אם הירקות מתחילים להיחרך מוסיפים מעט מים.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 03.

    מועכים את הבטטות במועך תפוחי אדמה לפירה ומערבבים עם שמן זית, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

  • 04.

    משמנים תבנית או תבניות אישיות ומחממים תנור ל 200 מעלות. מחלקים בין התבניות את מילוי הטופו. עורמים עליו פירה בטטה, מזלפים מעט שמן ומפזרים עלי תימין ואופים כ 35 דקות עד שהמאפה יציב ומזהיב.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)