סנייה חצילים, עגבניות וטופו - מנה טבעונית וטעימה! | השף הלבן

סנייה חצילים, עגבניות וטופו

בהשראת המטבח הערבי – מנה מעולה, מלאת טעמים ומזינה

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סנייה חצילים, עגבניות וטופו
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 6-8:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום
  • 1 חציל חתוך לקוביות
  • 3 עגבניות קצוצות
  • 1 חבילת טופו תנובה פיקנטי חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס עדשים שחורות או ירוקות סנפרוסט או מבושלות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית בהראט
  • מלח, פלפל
  • לכיסוי:
  • 3/4 כוס טחינה גולמית
  • 1 כוס מים
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים בסיר שמן ומטגנים בצל 4-5 דקות עד הזהבה קלה. מוסיפים שום וחציל ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים עגבניות ומטגנים תוך ערבוב 2 דקות נוספות. מוסיפים טופו, עדשים, רסק, בהראט, מלח ופלפל ומבשלים 15 דקות עד שהירקות רכים. אם במהלך הבישול הירקות מתחילים להכרך מוסיפים מעט מים. מעבירים לתבנית משומנת.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 02.

    טורפים בקערה את מרכיבי הכיסוי ויוצקים  על תערובת הטופו.

  • 03.

    אופים בתנור שחומם ל 200 מעלות כ 30 דקות עד שפני המאפה מזהיבים.

    טיימר מופעל

    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.