סביח בגרסה טבעונית - טעימה ומפתיעה! | השף הלבן

סביח טבעוני במילוי חציל מטוגן, טופו וממרח חומוס

בגרסה הטבעונית לסביח הטופו מחליף את הביצה. אם תשתמשו בטופו פיקנטי, תוסיפו עוד טוויסט של חריפות לחציל, לטחינה ולעמבה

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סביח טבעוני במילוי חציל מטוגן, טופו וממרח חומוס
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל6:

  • שמן לטיגון עמוק
  • 2 חצילים פרוסים לפרוסות בעובי של 1-1.5 ס"מ
  • 1 חבילת טופו פיקנטי "תנובה ALTERNATIVE", פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 1 כוס סלט טחינה
  • עמבה (לא חובה)
  • תפוח אדמה מבשל פרוס (לא חובה)
  • מלפפון חמוץ
  • 6 פיתות
  • לסלט ירקות:
  • 2 עגבניות קצוצות
  • 1 מלפפון קצוץ
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 פלפל חריף קצוץ (לא חובה)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מחבת עמוקה עם שמן לטיגון עמוק.מטגנים את פרוסות החציל על להבה בינונית כ 3 דקות מכל צד עד שהם רכים ושחומים. מוציאים לצלחת מצופה נייר סופג.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מרוקנים את המחבת משמן כמעט לגמרי ובמעט שמן שנשאר מטגנים את פרוסות הטופו 1-2 דקות מכל צד עד הזהבה (לא חייבים לטגן את פרוסות הטופו).

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    מערבבים בקערה את מרכיבי סלט הירקות.

  • 04.

    הרכבת המנה: שמים בכל פיתה טחינה, פרוסות חציל, פרוסות טופו וסלט ירקות. אם רוצים מוסיפים עמבה, תפוח אדמה מבושל פרוס ומלפפון חמוץ.

הכנת? כאן מדרגים
(2)