סביח טבעוני במילוי חציל מטוגן, טופו וממרח חומוס
בגרסה הטבעונית לסביח הטופו מחליף את הביצה. אם תשתמשו בטופו פיקנטי, תוסיפו עוד טוויסט של חריפות לחציל, לטחינה ולעמבה
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל6:
- שמן לטיגון עמוק
- 2 חצילים פרוסים לפרוסות בעובי של 1-1.5 ס"מ
- 1 חבילת טופו פיקנטי "תנובה ALTERNATIVE", פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- 1 כוס סלט טחינה
- עמבה (לא חובה)
- תפוח אדמה מבשל פרוס (לא חובה)
- מלפפון חמוץ
- 6 פיתות
- לסלט ירקות:
- 2 עגבניות קצוצות
- 1 מלפפון קצוץ
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 פלפל חריף קצוץ (לא חובה)
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מחבת עמוקה עם שמן לטיגון עמוק.מטגנים את פרוסות החציל על להבה בינונית כ 3 דקות מכל צד עד שהם רכים ושחומים. מוציאים לצלחת מצופה נייר סופג.
טיימר מופעל
-
02.
מרוקנים את המחבת משמן כמעט לגמרי ובמעט שמן שנשאר מטגנים את פרוסות הטופו 1-2 דקות מכל צד עד הזהבה (לא חייבים לטגן את פרוסות הטופו).
טיימר מופעל
-
03.
מערבבים בקערה את מרכיבי סלט הירקות.
-
04.
הרכבת המנה: שמים בכל פיתה טחינה, פרוסות חציל, פרוסות טופו וסלט ירקות. אם רוצים מוסיפים עמבה, תפוח אדמה מבושל פרוס ומלפפון חמוץ.
הכנת? כאן מדרגים