כדורי טופו ברוטב אסייאתי - טעים וקל להכנה | השף הלבן

כדורי טופו ברוטב אסייאתי

מתכון קל, טעים ומיוחד שישנה את כל מה שחשבתם על טופו: כדורי טופו ברוטב אסייתי שמשתלבים מצוין בארוחת הצהריים לצד אורז וסלט

מאת: רון יוחננוב
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כדורי טופו ברוטב אסייאתי
צילום: רון יוחננוב עיצוב: רון יוחננוב

המרכיבים ל 2 מנות:

  • קוביית טופו בטעם טבעי "תנובה ALTERNATIVE" (300 גר)
  • 3 כפות שיבולת שועל טחונה או 3 כפות טחינה גולמית
  • חופן כוסברה טרייה
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר
  • 3 שיני שום
  • 2-3 כפות מים (לפי הצורך)
  • מלח / פלפל שחור
לרוטב אסיאתי:
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית שמן שומשום
  • 3 שיני שום כתושות
  • מעט צ'ילי חריף טרי קצוץ דק
  • כ-1 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 4 כפות סויה
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק / חריף
  • רבע כוס מים רותחים (אפשר קצת יותר אם רוצים הרבה רוטב)
להגשה:
  • חופן כוסברה קצוצה
  • מעט עלי בזיליקום טריים קצוצים דק
  • בצל ירוק קצוץ דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתחילים בהכנת הקציצות: מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  • 02.

    בעזרת ידיים רטובות מגלגלים לכדורים.

  • 03.

    את הקציצות יש לבשל לפני הבישול ברוטב.

  • 04.

    אפשר לטגן במעט שמן עד הזהבה ולחלופין להניח בתבנית מרופדת בנייד אפייה, לרסס בשמן ולאפות בתנור על 200 מעלות כ-15 דקות או עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    הכנת המנה:

  • 06.

    מחממים מחבת עם השמנים ומוסיפים את השום, צ'ילי והג'ינג'ר.

  • 07.

    לאחר מכן את הסויה, צ'ילי מתוק ומים ומערבבים ומביאים לרתיחה.

  • 08.

    מנמיכים את הלהבה ומוספים את הקציצות. מבשלים כ-5 או עד שהרוטב מסמיך ועוטף את הקציצות.

  • 09.

    מפזרים מעל עשבי תיבול ומגישים לצד אורז לבן.

  • 10.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(15)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.