ירקות מוקפצים וטופו בזיגוג מבריק
20 דקות עבודה ויש לכם ארוחת מוקפץ מושלמת וטבעונית עם חתיכות טופו
המרכיבים ל4:
- 1 חבילה (300 גרם) טופו תנובה עם בזיליקום, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
- 1/2 כפית מלח
- 3 כפות שמן
- 1/2 פלפל גמבה אדום, פרוס לרצועות
- 1/2 פלפל גמבה צהוב, פרוס לרצועות
- 12 תרמילי שעועית ירוקה, עם קצוות חתוכים
- 1/2 בצל אדום, פרוס לחצאי טבעות
- 1/4 פלפל חריף (אופציונלי)
- 1 כף שמן + 1/2 כפית שמן שומשום
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- 3 כפות רוטב סויה
- 2 כפות סוכר חום כהה/סילאן
- 1 כף קורנפלור
- 3 כפות מים
- שומשום או בוטנים קלויים מלוחים קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים את הטופו על מגבת/מגבת נייר מקופלת, מכסים במגבת אחרת ומניחים מעל כלי עם משקולת, כדי להתפטר מנוזלים מיותרים. במידת הצורך מחליפים את המגבות. חותכים את הטופו לקוביות בגודל בערך 2 ס"מ על 2 ס"מ.
-
02.
מניחים את השעועית בקערה ויוצקים מעל מים רותחים. משאירים ל-3 דקות ומסננים.
טיימר מופעל
-
03.
מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית את כל הרכיבים עד שהתערובת אחידה.
-
04.
מחממים 2 כפות שמן במחבת עם ציפוי non-stick ומטגנים את קוביות הטופו במשך 2-3 דקות מכל הצדדים עד שהם מזהיבים. יוצקים כ-2 כפות מהרוטב וממשיכים להקפיץ עד שהטופו מתקרמל. מעבירים לצלחת.
טיימר מופעל
-
05.
יוצקים 1 כף שמן למחבת ומוסיפים את הירקות. מערבבים היטב ומקפיצים 4-5 דקות, או עד שהם מתחילים להתרכך. אם רוצים, ממשיכים להקפיץ עוד, עד שהירקות מגיעים לרמת הרכות הרצויה. מוסיפים את שארית הרוטב, מערבבים ומחזירים למחבת את הטופו המקורמל. מקפיצים יחד 1-2 דקות לאיחוד הטעמים. מפזרים את השומשום / הבוטנים.
טיימר מופעל
-
06.
מגישים מיד, כמו שזה, או ליד אורז לבן.