מתכון מנצח לירקות מוקפצים וטופו בזיגוג מבריק | השף הלבן

ירקות מוקפצים וטופו בזיגוג מבריק

20 דקות עבודה ויש לכם ארוחת מוקפץ מושלמת וטבעונית עם חתיכות טופו

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
ירקות מוקפצים וטופו בזיגוג מבריק
צילום: אולגה טוכשר עיצוב: אולגה טוכשר

המרכיבים ל4:

  • 1 חבילה (300 גרם) טופו תנובה עם בזיליקום, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כפות שמן
  • 1/2 פלפל גמבה אדום, פרוס לרצועות
  • 1/2 פלפל גמבה צהוב, פרוס לרצועות
  • 12 תרמילי שעועית ירוקה, עם קצוות חתוכים
  • 1/2 בצל אדום, פרוס לחצאי טבעות
  • 1/4 פלפל חריף (אופציונלי)
מרכיבים לרוטב:
  • 1 כף שמן + 1/2 כפית שמן שומשום
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות סוכר חום כהה/סילאן
  • 1 כף קורנפלור
  • 3 כפות מים
להגשה:
  • שומשום או בוטנים קלויים מלוחים קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את הטופו על מגבת/מגבת נייר מקופלת, מכסים במגבת אחרת ומניחים מעל כלי עם משקולת, כדי להתפטר מנוזלים מיותרים. במידת הצורך מחליפים את המגבות. חותכים את הטופו לקוביות בגודל בערך 2 ס"מ על 2 ס"מ.

  • 02.

    מניחים את השעועית בקערה ויוצקים מעל מים רותחים. משאירים ל-3 דקות ומסננים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית את כל הרכיבים עד שהתערובת אחידה.

  • 04.

    מחממים 2 כפות שמן במחבת עם ציפוי non-stick ומטגנים את קוביות הטופו במשך 2-3 דקות מכל הצדדים עד שהם מזהיבים. יוצקים כ-2 כפות מהרוטב וממשיכים להקפיץ עד שהטופו מתקרמל. מעבירים לצלחת.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 05.

    יוצקים 1 כף שמן למחבת ומוסיפים את הירקות. מערבבים היטב ומקפיצים 4-5 דקות, או עד שהם מתחילים להתרכך. אם רוצים, ממשיכים להקפיץ עוד, עד שהירקות מגיעים לרמת הרכות הרצויה. מוסיפים את שארית הרוטב, מערבבים ומחזירים למחבת את הטופו המקורמל. מקפיצים יחד 1-2 דקות לאיחוד הטעמים. מפזרים את השומשום / הבוטנים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

    מגישים מיד, כמו שזה, או ליד אורז לבן.

הכנת? כאן מדרגים
(3)