גלילות חצילים טבעוניות במילוי טופו וקרם פסטו, ברוטב עגבניות
מנה ראשונה אלגנטית שמשלבת טעמים מהמטבח האיטלקי
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4-6 מנות:
- 2 כפות שמן זית
- 2 חצילים פרוסים לאורכם לרוסות בעובי 1 ס"מ
- מלח, פלפל
- 1 חבילת טופו בזיליקום "תנובה" חתוך למקלות בעובי 1 ס"מ
לקרם פסטו:
- 1/2 סויה בסגנון גבינה לבנה טבעי או שום-שמיר "תנובה"
- 1/2 כוס עלי בזיליקום
- לרוטב עגבניות:
- 3 עגבניות נקיות
- 2 שיני שום כתושות
- 1 תמר מגולען או 1 כף סילאן
- 1 כפית שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- להגשה: עלי בזיליקום
הוראות הכנה:
-
01.
מברישים את פרוסות החציל בשמן זית משני הצדדים, ממליחים ומפלפלים. מלהיטים פלנצ'ה וצורבים כ 2 דקות מכל צד או לחילופין מניחים בתבנית מצופה נייר אפייה ואופים בתנור שחומם ל 250 מעלות כ 12-15 דקות עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
02.
טוחנים במעבד מזון סויה ובזיליקום לקרם חלק.
-
03.
מכינים במעבד מזון את מרכיבי רוטב העגבניות. אם רוצים קרם חלק מעבירים את הרוטב דרך מסננת.
-
04.
מרכיבים את הגלילות: מורחים את פרוסות החציל בקרם פסטו. מניחים מקל טופו ומגלגלים. יוצקים לצלחת ההגשה את רוטב העגבניות ומניחים עליו את גלילות החציל. בוזקים עלי בזיליקום.
הכנת? כאן מדרגים