גלילות חצילים במילוי טופו וקרם פסטו, ברוטב עגבניות | השף הלבן

גלילות חצילים טבעוניות במילוי טופו וקרם פסטו, ברוטב עגבניות

מנה ראשונה אלגנטית שמשלבת טעמים מהמטבח האיטלקי

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גלילות חצילים טבעוניות במילוי טופו וקרם פסטו, ברוטב עגבניות
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל4-6 מנות:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 חצילים פרוסים לאורכם לרוסות בעובי 1 ס"מ
  • מלח, פלפל
  • 1 חבילת טופו בזיליקום "תנובה" חתוך למקלות בעובי 1 ס"מ
לקרם פסטו:
  • 1/2 סויה בסגנון גבינה לבנה טבעי או שום-שמיר "תנובה"
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום
  • לרוטב עגבניות:
  • 3 עגבניות נקיות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 תמר מגולען או 1 כף סילאן
  • 1 כפית שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • להגשה: עלי בזיליקום

הוראות הכנה:

  • 01.

    מברישים את פרוסות החציל בשמן זית משני הצדדים, ממליחים ומפלפלים. מלהיטים פלנצ'ה וצורבים כ 2 דקות מכל צד או לחילופין מניחים בתבנית מצופה נייר אפייה ואופים בתנור שחומם ל 250 מעלות כ 12-15 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    טוחנים במעבד מזון סויה ובזיליקום לקרם חלק.

  • 03.

    מכינים במעבד מזון את מרכיבי רוטב העגבניות. אם רוצים קרם חלק מעבירים את הרוטב דרך מסננת.

  • 04.

    מרכיבים את הגלילות: מורחים את פרוסות החציל בקרם פסטו. מניחים מקל טופו ומגלגלים. יוצקים לצלחת ההגשה את רוטב העגבניות ומניחים עליו את גלילות החציל. בוזקים עלי בזיליקום.

הכנת? כאן מדרגים
(0)