בורגר טופו ועדשים ירוקות
המבורגר נפלא על בסיס טופו שמכינים בקלות
המרכיבים ל2-3:
- 300 גרם (1 חבילה) טופו תנובה בטעם טבעי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
- 2 כפות שמן
- 1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 1-2 שיני שום, קצוצות
- 2 מקלות סלרי, חתוכות
- 2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות
- 1/3 כוס אגוזים
- 1 "ביצת פשתן" (מערבבים 1 כף פשתן טחון עם 3 כפות מים ומשאירים ל-10 דקות)
- 1 כפית מלח
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 צרור כוסברה/פטרוזיליה, קצוצה
- 2 כפיות קטשופ או רוטב ברביקיו
- 1/2 – 3/4 כוס פירורי לחם
- מעט שמן לטיגון הבורגרים
- לחמניות בורגר
- עלי חסה, עגבנייה חתוכה לפלחים, טבעות בצל אדום
- קטשופ/חרדל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את השמן במחבת גדולה עם ציפוי non-stick ומטגנים את הבצל, השום והסלרי עד להזהבה. מפוררים פנימה את הטופו וממשיכים לערבב ולטגן עוד 6-7 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מניחים בקערת מעבד מזון את העדשים המבושלות, מוסיפים את תכולת המחבת, האגוזים, "ביצת" הפשתן, התבלינים, את הכוסברה והקטשופ וטוחנים לתערובת אחידה אך לא חלקה לגמרי. טועמים ומתקנים את התיבול.
-
03.
מעבירים לקערה ומוסיפים את פירורי הלחם, בין 1/2 ל-3/4 כוס, עד שהתערובת מקבלת מרקם מספיק נוח, כדי לכדרר קציצות.
-
04.
מחממים שמן במחבת, יוצרים קציצות בגודל רצוי (אפשר להיעזר ברינג) ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה. הקציצות עדינות מיד אחרי הטיגון, אך מתייצבות אחרי הקירור.
-
05.
מורחים את החלק התחתון של לחמנייה ברוטב לפי הטעם, מניחים מעל עלה חסה, קציצת בורגר, עגבנייה, כמה טבעות בצל, ומכסים בחלק העליון של הלחמנייה. הערות:• אפשר להשתמש גם בטופו בטעם פיקנטי.• אפשר לאפות את הבורגרים ב-180 מעלות עד להשחמה. יש להפוך באמצע האפייה.