מתכון קונכיות קטפיש | השף הלבן

קונכיות קטפיש

קונכיות קטפיש

מאת: מאיר טפירו
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
קונכיות קטפיש

המרכיבים ל 6 מנות:

  • חצי כף שמן כמהין
  • חצי כף קמח
  • חלבון ביצה 1
  • 1/2 כוס גרדת פקורינו ( פרמזן קולקשן )
  • 250-300 גרם קטפיש (או דג זמין אחר עם מרקם עדין)
  • 400 מ"ל שמנת מתוקה
  • פסטה בצורת קונכיות (גדולה כמה שיותר הניתנת למילוי)
  • שום טרי 4-5 שיניים (או שני כפות שום כתוש)
  • בצל ירוק 2 גבעולים
  • עירית 7-8 גבעולים
  • 3 פרוסות לימון שלמות

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופים את הדג עם 3 שיני שום כתושות היטב על 180 מעלות ל-10 דקות (חומם מראש) עד שהדג אפוי למחצה ועדיין רך למילוי:

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    קוצצים את העירית במקביל ומערבבים עם הדג, החלבון, ביצה ,פלפל גרוס ומלח (לפי טעם - ניתן להוסיף תבלינים) וחצי כף קמח מעסים היטב ומסננים נוזלים, עד לעיסה אחידה.

  • 03.

    מקררים במשך 10 - 20 דקות במקרר (או במקפיא כ- 7דקות).

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    מכינים את הפסטה (אלדנטה) על מנת שנוכל למלא אותה והיא תשאר יציבה.

  • 05.

    מקררים את הפסטה.

  • 06.

    ממלאים את הקונכיות בתערובת עד שתהה יציבה ומשאירים בטמ"פ החדר.

  • 07.

    מטגנים את הקונכיות במחבת מעט עמוק (רצוי טפלון) עם 2 כפות שמן זית ושום עדין עד לצבע זהוב.

  • 08.

    מוסיפים שמנת ומערבבים עד חום בינוני (ללא בועות).

  • 09.

    מוסיפים - בצל ירוק קצוץ לשמנת יחד עם שמן הכמהין ומערבבים לאחידות הנוזל.

  • 10.

    מצמצמים תוך כדי ערבוב (לא עד הסוף שיהיה מעט בועות)

  • 11.

    מוסיפים בעדינות את הקונכיות שלא יתפרקו על מצע של שלושת פרוסות הלימון הדקות ומצמצמים על אש קטנה עד לקבלת רוטב סמיך (3-4 דקות לרתיחה) מגבירים אש לדקה בדיוק ובמקביל מפזרים את הפרמזן מעל.

    טיימר מופעל
    00:04:00
הכנת? כאן מדרגים
(59)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.