מתכון פאי טונה בבצק פילו | השף הלבן

פאי טונה בבצק פילו

מלית עשירה של ירקות, טונה וזיתים בעטיפה של עלי פילו דקיקים ופריכים

מאת: דנית סולומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פאי טונה בבצק פילו
צילום: יהודה סולומון עיצוב: יהודה סולומון

המרכיבים ל 8:

  • 4 עלים של בצק פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות על האריזה
  • ¼ כוס (בערך) שמן זית
  • 200 גרם זיתים ממולאים גמבה
  • 1 גזר בינוני
  • 400 גרם תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם (במי מלח או במיקרוגל)
  • 25 גרם חמאה "תנובה"
  • מלח
  • פלפל
  • 2 קופסאות טונה משומרת בשמן או במים (אפשר מתובלת)
  • ½ כוס גבעולי עירית קצוצים
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 4 כפות שמנת חמוצה "תנובה"
גודל תבנית: תבנית עגולה קוטר 22-24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מגררים את הגזר על מגררת גסה. קולפים את תפוחי האדמה ומועכים אותם במזלג. ממסים את החמאה במחבת גדולה, מוסיפים את הגזר ומטגנים תוך ערבוב במשך דקה, עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את תפוחי האדמה, וממשיכים לטגן ולערבב. במשך דקה או שתיים. מתבלים במלח ובפלפל. מעבירים את התערובת לקערת ערבוב, ומוסיפים טונה מסוננת, עירית, שמיר, מיץ לימון ושמנת. מערבבים בזהירות, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

  • 02.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים תבנית עגולה רדודה (בעומק 2 ס"מ) בקוטר 24-22 ס"מ. פורשים עלה פילו על משטח העבודה, ומברישים אותו במעט שמן זית. מניחים את עלה הבצק בתבנית כששוליו משתפלים מעבר לדופנות התבנית, ומתאימים אותו בעדינות לתחתית התבנית ולדפנותיה. משמנים את עלי הבצק הנותרים ומניחים אותם בתבנית זה מעל זה, כשפינות העלים אינן חופפות אלא תלויות זו ליד זו מסביב לכל דופנות התבנית.

  • 03.

    מפזרים את תערובת הירקות והטונה בתבנית המרופדת בבצק (בלי להדק). מסדרים את הזיתים בשני מעגלים על תערובת הטונה. מקפלים את השוליים של עלי הפילו מעל המלית כדי לכסותה. מברישים את מעטה הבצק במעט שמן זית. עושים 8 חתכים בכיסוי הבצק במרחקים שווים - מתחילים במרחק 2 ס"מ מהמרכז ומגיעים עד למרחק 3 ס"מ מהשוליים.

  • 04.

    אופים את הפאי במרכז התנור במשך 35-30 דקות, עד שהבצק מקבל צבע זהוב יפה. מגישים חם או פושר, חתוך למשולשים. (אפשר להכין את הפאי כמה שעות מראש ולחמם מחדש בחום בינוני־נמוך במשך 20-15 דקות. החימום מחזיר לבצק את הפריכות.)

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(173)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.