טרטר דג סלמון ואבוקדו עם יוגורט בליווי רוטב לימון ונבטי צנונית
מנת פתיחה יפיפיה ומיוחדת להגשה באירועי בופה, ובכל סוג של חגיגה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 5 מנות:
- 400 גרם פילה דג סלמון
- ½ ק"ג אבוקדו
- 2 יח' גביע יוגורט 1.5% שומן
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 פלפל לבן
- ½ כוס מיץ לימון
- 4 כפות שמן זית
לרוטב
- 2 יח' לימון
- 1 כפית שום קצוץ
- כף פטרוזליה קצוצה
- 2 יח' מלפפון כבוש קצוץ
- 1 יח' גמבה קצוצה
- 4 כפות שמן זית
- ¼ כפית מלח
- קורט פלפל לבן
- צרור נבטי צנונית
הוראות הכנה:
-
01.
מקלפים את האבוקדו וקוצצים אותו דק, מתבלים אותו במעט מיץ לימון שמן זית מלח ופלפל.
-
02.
את פילה דג הסלמון קוצצים דק ומתבלים אותו במעט מיץ לימון שמן זית מלח ופלפל.
-
03.
מערבבים את היוגרט עם מעט מלח, פלפל ושמן זית.
-
04.
את חומרי הרוטב מערבבים למעט נבטי הצנונית. סידור המנה מסדרים בכוס מרטני או כוס שרי את טרטר הסלמון בתחתית הכוס, מעליו את טרטר האבוקדו ומלמעלה את היוגורט. בכלי בניפרד שמים את הרוטב ולידו את נבטי הצנונית.
הכנת? כאן מדרגים