חריימה אסייתי - דג ברוטב פלפלים, ג'ינג'ר חלב קוקוס | השף הלבן

חריימה בסגנון אסייתי – נתחי דג ברוטב פלפלים, ג'ינג'ר חלב קוקוס

כמו בחריימה גם פה פרוסות דג מתבשלות ברוטב ארומטי על בסיס פלפלים עם שום ואופציה לחריפות. הטוויסט: הרוטב מתובל בג'ינג'ר וקארי ומקבל תוספת קרמית של חלב קוקוס

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
דג ברוטב פלפלים, ג'ינג'ר וחלב קוקוס
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 6:

לדגים והמשרה:
  • 0.8-1.2 ק"ג נתחי פילה סלמון, אמנון או דניס "דגי תנובה", מופשר
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 4 כפות מיץ לימון
  • מלח, פלפל
  • 2 כפות שמן זית
הרוטב:
  • 2 כפות שמן זית
  • 6 פלפלים גדולים אדומים או בצבעים שונים, חתוכים לקוביות
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 2 כפיות אבקת קארי או כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 2 כפיות זרעי כוסברה טחונים
  • 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ או 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • מלח, פלפל
  • 1 קופסא (100 גרם) רסק עגבניות
  • 1 כוס חלב קוקוס (17% שומן לפחות)
להגשה: כוסברה קצוצה
גודל תבנית: מחבת עמוקה

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    מערבבים בקופסא עם מכסה את מרכיבי המשרה. מצרפים את נתחי הדג ומערבבים עד שיכוסו. מניחים (בקיץ במקרר) ל-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מכינים את הרוטב: מחממים שמן, שום וג'ינג'ר בסיר רחב. כשהשום מתחיל להזהיב מצרפים פלפלים ותבלינים ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב מידי פעם 6-7 דקות עד שהפלפלים מתרככים. מוסיפים רסק ו-2 כוסות מים ומטגנים עוד 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 04.

    מוסיפים חלב קוקוס ומביאים לרתיחה. מצרפים את נתחי הדג עם המשרה, מכסים ומבשלים כ10-12 דקות עד שהדגים עשויים (בודקים בעזרת סכין חדה שפנים הדג לבן).בוזקים כוסברה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.