מתכון גפילטע פיש מסורתי לפסח | השף הלבן

גפילטע פיש מסורתי לפסח

גפילטע פיש טעים לחג הפסח

מאת: חגית ענית
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
גפילטע פיש מסורתי לפסח
  • 1 ק"ג דג קרפיון טחון פעמיים (לא הטחון המוכן)
  • ½ ק"ג בצל טחון - המשקל לאחר שעמד במסננת כחצי שעה
  • 5 ביצים מס' 1
  • 100 גרם קמח מצה
  • 100 גרם סוכר - או פחות לפי הטעם
  • 40 גרם מלח
  • 1 כפית פלפל לבן
  • 5 גזרים קלופים שלמים
  • 2 בצל שלם
  • סלרי שלם שטוף

הוראות הכנה:

  • 01.

    קציצות

  • 02.

    מערבבים היטב את כל המרכיבים של הגפילטע פיש, פרט לשלושת המרכיבים האחרונים. אפשר גם במיקסר עם מוט הלישה במהירות נמוכה. נותנים לתערובת לנוח כחצי שעה במקרר.

  • 03.

    בינתיים מרתיחים מים בסיר בעל הקוטר הרחב ביותר שיש. לתוך המים מכניסים את הגזרים, הבצל והסלרי.

  • 04.

    מוציאים את התערובת של הגפילטע פיש מהמקרר. אם התערובת רכה מדי, יש להוסיף עוד קמח מצה ולחכות שוב. מידת הרכות של התערובת תלויה בטעם אישי - ככל שהתערובת רכה יותר, קציצות הדג יצאו רכות יותר. בכל מקרה, על התערובת להיות במידת קשיות מינימלית שתאפשר הכנת הקציצות.

  • 05.

    יוצרים את הקציצות בידים רטובות, ומכניסים לתוך המים שרתחו. בתחילה מבשלים קציצה אחת בלבד, מוציאים אותה ומקררים מעט, על מנת לוודא שהטעמים מתאימים (יותר מלוח, יותר מפולפל, או יותר מתוק).

  • 06.

    לפני הכנת שאר הקציצות מוציאים את הסלרי הבצל והגזר. אם משאירים את הגזר - הקציצות יצאו כתומות. על הקציצות להיות מונחות בחופשיות בסיר עד כדי שני שליש מגובה הסיר, והמים עד שפתו.

  • 07.

    סוגרים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה.

  • 08.

    יש לקרר את הקציצות לחלוטין, ואז להעביר לתבנית שטוחה, לצורך אחסון במקרר. לכסות ברדיד אלומיניום או ניילון מתיח. ציר דגים: במים שנותרו מבישול הדגים מכניסים מספר ראשי דגים, וממשיכים לבשל כשעה נוספת. מסננים ומקררים. את הגזר השלם לא לזרוק - הוא מיועד לקישוט הדג.

הכנת? כאן מדרגים
(188)