גפילטע פיש מסורתי לפסח
גפילטע פיש טעים לחג הפסח
- 1 ק"ג דג קרפיון טחון פעמיים (לא הטחון המוכן)
- ½ ק"ג בצל טחון - המשקל לאחר שעמד במסננת כחצי שעה
- 5 ביצים מס' 1
- 100 גרם קמח מצה
- 100 גרם סוכר - או פחות לפי הטעם
- 40 גרם מלח
- 1 כפית פלפל לבן
- 5 גזרים קלופים שלמים
- 2 בצל שלם
- סלרי שלם שטוף
הוראות הכנה:
-
01.
קציצות
-
02.
מערבבים היטב את כל המרכיבים של הגפילטע פיש, פרט לשלושת המרכיבים האחרונים. אפשר גם במיקסר עם מוט הלישה במהירות נמוכה. נותנים לתערובת לנוח כחצי שעה במקרר.
-
03.
בינתיים מרתיחים מים בסיר בעל הקוטר הרחב ביותר שיש. לתוך המים מכניסים את הגזרים, הבצל והסלרי.
-
04.
מוציאים את התערובת של הגפילטע פיש מהמקרר. אם התערובת רכה מדי, יש להוסיף עוד קמח מצה ולחכות שוב. מידת הרכות של התערובת תלויה בטעם אישי - ככל שהתערובת רכה יותר, קציצות הדג יצאו רכות יותר. בכל מקרה, על התערובת להיות במידת קשיות מינימלית שתאפשר הכנת הקציצות.
-
05.
יוצרים את הקציצות בידים רטובות, ומכניסים לתוך המים שרתחו. בתחילה מבשלים קציצה אחת בלבד, מוציאים אותה ומקררים מעט, על מנת לוודא שהטעמים מתאימים (יותר מלוח, יותר מפולפל, או יותר מתוק).
-
06.
לפני הכנת שאר הקציצות מוציאים את הסלרי הבצל והגזר. אם משאירים את הגזר - הקציצות יצאו כתומות. על הקציצות להיות מונחות בחופשיות בסיר עד כדי שני שליש מגובה הסיר, והמים עד שפתו.
-
07.
סוגרים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה.
-
08.
יש לקרר את הקציצות לחלוטין, ואז להעביר לתבנית שטוחה, לצורך אחסון במקרר. לכסות ברדיד אלומיניום או ניילון מתיח. ציר דגים: במים שנותרו מבישול הדגים מכניסים מספר ראשי דגים, וממשיכים לבשל כשעה נוספת. מסננים ומקררים. את הגזר השלם לא לזרוק - הוא מיועד לקישוט הדג.