תבשיל קינואה, שעועית ירוקה עדינה ורצועות עוף
תבשיל חם ומתקתק שמשלב קינואה, בטטה ועוף
בשרי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4-6:
- חופן בוטנים קלויים (לא חובה)
לרוטב:
- 2 כפות רוטב סויה של אוליביה
- 2 כפות רוטב בלסמי
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות סילאן
- 1 כפית שמן שומשום
- 2 כפות שמן
- מלח, פלפל
- 1 כוס קינואה שטופה
- 2 כוסות מים רותחים
- 1 כף שמן
- 1 כוס שעועית ירוקה עדינה של סנפרוסט
- 1 שקית (450 גרם) רצועות עוף בתיבול צ'ילי מתוק "טירת צבי", מוכנות לפי ההוראות על האריזה
- 1/3 כוס בצל ירוק קצוץ דק
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את הקינואה, המים והשמן בקערה, מכסים ומכניסים למיקרו בעוצמה גבוהה ל-10 דקות. מוציאים, מוסיפים את השעועית הירוקה, מערבבים ומכניסים שוב למיקרו ל-2 דקות. מוציאים, מערבבים ומניחים ל-5 דקות עד שכל המים נספגו והקינואה רכה.
טיימר מופעל
-
02.
טורפים את מרכיבי הרוטב בקערה גדולה, מוסיפים את הקינואה ואת נתחי העוף, מערבבים, זורים בצל ירוק ובוטנים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים