תבשיל ארטישוק ירושלמי עם פטריות, פרגית, ערמונים ויין אדום
מנה עיקרית מרשימה שכוללת פרגיות עסיסיות, ארטישוק ירושלמי, ערמונים ויין אדום שחוברים יחד למנה חגיגית ועשירה
המרכיבים ל8:
- 2 חבילות (800 גרם) ארטישוק ירושלמי חתוך קלוף ומוקפא "סנפרוסט"
- 4-5 כפות שמן
- 1 ק"ג פרגית עוף חתוכה לקוביות גדולות
- 2 סלסילות פטריות פורטבלו חתוכות גס
- 2 כוסות יין אדום איכותי
- 2-3 עלי דפנה
- 2 חבילות (200 גרם) ערמונים קלופים
- 2 כפות סילאן
- מלח ופלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את השמן בסיר. מעבירים לסיר 1/2 מכמות הפרגית ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד לקבלת גוון זהוב. שמים 1/2 מכמות הפרגיות ומשחימים היטב, 3-2 דקות מכל צד, לקבלת צבע יפה.
טיימר מופעל
-
02.
מוציאים לצלחת וחוזרים על הפעולה עם שאר הבשר. מוציאים מהסיר.
-
03.
מוסיפים לסיר את הארטישוק הירושלמי, ומטגנים מעל להבה בינונית כ-3 דקות תוך בחישה ומוציאים לכלי.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים כדקה. מוסיפים את היין ומחזירים לסיר את הפרגיות והארטישוק הירושלמי (עם הנוזלים שהגירו), מוסיפים את עלי הדפנה, הערמונים, הסילאן.
-
05.
מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד, עד שהפרגיות מבושלות והרוטב הסמיך, בערך 20-30 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.