תבשיל ארטישוק עם פטריות, פרגית וערמונים | השף הלבן

תבשיל ארטישוק ירושלמי עם פטריות, פרגית, ערמונים ויין אדום

מנה עיקרית מרשימה שכוללת פרגיות עסיסיות, ארטישוק ירושלמי, ערמונים ויין אדום שחוברים יחד למנה חגיגית ועשירה

מאת: סנפרוסט ואתר וואלה
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תבשיל ארטישוק ירושלמי עם פטריות, פרגית, ערמונים ויין אדום
צילום: נמרוד סונדרס

המרכיבים ל8:

  • 2 חבילות (800 גרם) ארטישוק ירושלמי חתוך קלוף ומוקפא "סנפרוסט"
  • 4-5 כפות שמן
  • 1 ק"ג פרגית עוף חתוכה לקוביות גדולות
  • 2 סלסילות פטריות פורטבלו חתוכות גס
  • 2 כוסות יין אדום איכותי
  • 2-3 עלי דפנה
  • 2 חבילות (200 גרם) ערמונים קלופים
  • 2 כפות סילאן
  • מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את השמן בסיר. מעבירים לסיר 1/2 מכמות הפרגית ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד לקבלת גוון זהוב. שמים 1/2 מכמות הפרגיות ומשחימים היטב, 3-2 דקות מכל צד, לקבלת צבע יפה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    מוציאים לצלחת וחוזרים על הפעולה עם שאר הבשר. מוציאים מהסיר.

  • 03.

    מוסיפים לסיר את הארטישוק הירושלמי, ומטגנים מעל להבה בינונית כ-3 דקות תוך בחישה ומוציאים לכלי.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מוסיפים את הפטריות ומטגנים כדקה. מוסיפים את היין ומחזירים לסיר את הפרגיות והארטישוק הירושלמי (עם הנוזלים שהגירו), מוסיפים את עלי הדפנה, הערמונים, הסילאן.

  • 05.

    מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד, עד שהפרגיות מבושלות והרוטב הסמיך, בערך 20-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(10)