קבב אסייתי | השף הלבן

קבב אסייתי

ניתן להגיש בליווי סלט רענן כמנה ראשונה או כמנת ילדים משודרגת

מאת: שף אבי שטייניץ
בשרי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
קבב אסייתי

המרכיבים ל 6:

  • ​500 גרם בשר טחון טרי "אדום אדום"
  • לשיפודים - 6 ענפי למון גראס טרי (מומלץ), ניתן להשתמש בשיפוד או ללא שיפוד כלל
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 2 כפות ג'ינג'ר/זנגוויל טרי קצוץ דק
  • 1 כפית זרעי כוסברה שלמים
  • 1 כפית הל טחון
  • 1 כף שמן שומשום (מומלץ)
  • 1/4 כוס כוסברה טרייה קצוצה דק
  • 2 כפות דבש
  • 3 כפות רוטב סויה
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
לאננס:
  • 1 אננס גדול טרי (אפשר להחליף בפרי אחר טרי)
  • מיץ מלימון אחד גדול
  • 3 כפות דבש
  • 1 כף שמן שומשום (מומלץ)

הוראות הכנה:

  • 01.

  • 02.

    קולפים את האננס וחותכים באמצע לאורכו. מחלקים כל מחצית לשלושה פלחים ומשרים במרינדה ללילה. (במידת הצורך ניתן להשתמש באננס בקופסא).

  • 03.

    מערבבים את כל חומרי הקבב לתערובת אחידה ומצננים במקרר כשעה. בעזרת ידיים רטובות, נוטלים חופן מתערובת הבשר ומהדקים סביב לענף הלמון גרס בחלקו התחתון העבה ליצירת קבב.

  • 04.

    מחממים מראש תנור ל- 200 מעלות לתוכנית תנור + גריל. מכניסים את פלחי האננס לתנור למשך 5 דקות עד להשחמה (יש להיזהר מחריכת יתר) ומוציאים.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 05.

    מכניסים את שיפודי הקבב לתנור החם למשך 7 דקות (או עד לדרגת ההכנה הרצויה). מוציאים את השיפודים ומגלגלים בבוטנים הטחונים.

    טיימר מופעל

    00:07:00
  • 06.

    מניחים את שיפוד הקבב לצד פלח האננס ומגישים. (ניתן להגיש בליווי סלט רענן כמנה ראשונה או כמנת ילדים משודרגת).

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.