קבב אסייתי | השף הלבן

קבב אסייתי

ניתן להגיש בליווי סלט רענן כמנה ראשונה או כמנת ילדים משודרגת

מאת: שף אבי שטייניץ
בשרי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
קבב אסייתי

המרכיבים ל6:

  • ​500 גרם בשר טחון טרי "אדום אדום"
  • לשיפודים - 6 ענפי למון גראס טרי (מומלץ), ניתן להשתמש בשיפוד או ללא שיפוד כלל
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 2 כפות ג'ינג'ר/זנגוויל טרי קצוץ דק
  • 1 כפית זרעי כוסברה שלמים
  • 1 כפית הל טחון
  • 1 כף שמן שומשום (מומלץ)
  • 1/4 כוס כוסברה טרייה קצוצה דק
  • 2 כפות דבש
  • 3 כפות רוטב סויה
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
לאננס:
  • 1 אננס גדול טרי (אפשר להחליף בפרי אחר טרי)
  • מיץ מלימון אחד גדול
  • 3 כפות דבש
  • 1 כף שמן שומשום (מומלץ)

הוראות הכנה:

  • 01.

  • 02.

    קולפים את האננס וחותכים באמצע לאורכו. מחלקים כל מחצית לשלושה פלחים ומשרים במרינדה ללילה. (במידת הצורך ניתן להשתמש באננס בקופסא).

  • 03.

    מערבבים את כל חומרי הקבב לתערובת אחידה ומצננים במקרר כשעה. בעזרת ידיים רטובות, נוטלים חופן מתערובת הבשר ומהדקים סביב לענף הלמון גרס בחלקו התחתון העבה ליצירת קבב.

  • 04.

    מחממים מראש תנור ל- 200 מעלות לתוכנית תנור + גריל. מכניסים את פלחי האננס לתנור למשך 5 דקות עד להשחמה (יש להיזהר מחריכת יתר) ומוציאים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מכניסים את שיפודי הקבב לתנור החם למשך 7 דקות (או עד לדרגת ההכנה הרצויה). מוציאים את השיפודים ומגלגלים בבוטנים הטחונים.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 06.

    מניחים את שיפוד הקבב לצד פלח האננס ומגישים. (ניתן להגיש בליווי סלט רענן כמנה ראשונה או כמנת ילדים משודרגת).

הכנת? כאן מדרגים
(0)