פאייה עוף וארטישוק בניחוח לימוני | השף הלבן

פאייה אורז, ארטישוק ועוף בתיבול לימוני

ארוחה שלמה בסיר אחד! קבלו מתכון לסיר משפחתי שיש בו הכל: עוף שחום, אורז צהבהב וירקות. ארוחה מעולה בקלות

מאת: נעמה רן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פאייה עוף וארטישוק בניחוח לימון
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 4-6:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 לימון פרוס
  • 3-4 כרעיים מחולקות לשוק וירך
  • מלח ופלפל
  • 2 בצלים חצויים ופרוסים
  • 5 שיני שום חצויות
  • 2 כפיות כורכום
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1.5 כוסות אורז בסמטי שטוף ומסונן
  • 400 גרם תחתיות ארטישוק "סנפרוסט" חתוכות לרבעים (לא חייבים להפשיר)
  • 1-2 כוסות אפונה "סנפרוסט"
  • מיץ מ 1/2 לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב. מטגנים את פרוסות הלימון כדקה (צד אחד שלהן) עד שהן משחימות ומוציאים לקערה.

  • 02.

    מוסיפים כף שמן. ממליחים ומפלפלים את נתחי העוף ומצרפים לסיר על הצד עם העור. מטגנים 3-4 דקות עד שצד העור משחים יפה (לא הופכים) ומוציאים לקערת הלימון.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 03.

    שמים בסיר את הבצל ומטגנים עד השחמה. מוסיפים שום, כורכום, פפריקה, מלח ופלפל ומטגנים כדקה.

  • 04.

    מוסיפים את העוף ו-2 כוסות מים, מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים 30 דקות. מוסיפים אורז, ארטישוק ומים רותחים עד כיסוי האורז, מכסים חלקית ומבשלים עוד כ-15 דקות. מערבבים, מוסיפים אפונה ומיץ לימון ואם צריך (אם האורז עוד לא מוכן והמים התאדו) עוד 1/2 כוס מים רותחים ומבשלים 5 דקות נוספות עד שהאורז עשוי. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(23)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.