טורטייה עם פרגיות, ירקות ומנגו
ארוחה של חופש גדול.. פרגיות מתובלות צלויות, ירקות רעננים ומתיקות קלה של מנגו

המרכיבים ל 6:
- 4-5 פרגיות מחולקות כל אחת לשניים
- 2 + 1 כפות שמן זית
- 6 טורטיות
- 6 עלי חסה נקיים
- 3 מלפפונים חתוכים לאורכם לרצועות
- 2 מנגו קלופים ומגולענים, חתוכים למקלות
- 2-3 עגבניות קצוצות
- 1 כף בצל ירוק קצוץ (לא הכרחי)
- מלח, פלפל
- למשרה ולרוטב:
- 5 כפות רוטב סויה
- 2 כף ריבת משמש או דבש
- 4 שיני שום כתושות
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר (לא הכרחי)
- 3 כפות מיץ לימון או ליים
- 3 כפות מים
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את מרכיבי המשרה בקערה. צרפים את הפרגיות, מערבבים, מכסים ומעבירים למקרר לשעה - שעתיים.
-
02.
מחממים שמן במחבת פסים או נון-סטיק וצולים את הפרגיות (ללא נוזלי המשרה. שומרים אותם) כ 5 דקות מכל צד עד שהן צרובות היטב ועשויות גם מבפנים (בודקים עם סכין חדה בחלק הכי עבה של הפרגית). מוציאים אותן לצלחת.
טיימר מופעל
-
03.
שמים במחבת את נוזל המשרה. מביאים לרתיחה, מבשלים דקה שתיים עד שהרוטב מסמיך מעט ומוציאים לקערית.
-
04.
צורבים את הטורטיה משני צידיה על מחבת חמה כדי שתהיה קריספית. מניחים טורטיה על משטח העבודה ושמים בה חסה, פרגית, רצועות מנגו ומלפפון וסלט עגבניות. יוצקים מהרוטב, מגלגלים או מקפלים 3 צדדים ליצירת כיס (אפשר לארוז במפית או חוט) ומגישים.