חמין בשר מרוקאי | השף הלבן

חמין בשר מרוקאי

יהודית אביב משתפת אותנו במתכון האגדי שלה לחמין מרוקאי

מאת: יהודית אביב
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חמין בשר מרוקאחמין בשר מרוקאי
צילום: יהודית אביב

המרכיבים ל 12:

  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות פירורי לחם
מצרכים לאורז:
  • 1.5 כוסות אורז בסמטי
  • כף מלח
  • 3 כוסות מים רותחים
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • מלח
  • 3 כפות שמן קנולה
מצרכים לחמין:
  • 8-9 תפוחי אדמה אדומים
  • 2-3 בטטות
  • 1 שקית (800 גרם) לקט קטניות לחמין של "סנפרוסט"
  • ½1 ק"ג בשר שמתאים לבישול ארוך "אדום אדום" כגון: מס' 8 6 5 10 2 או כל בשר שמתאים לתבשילי קדרה כמו אוסו בוקו שזה למעשה מספר 8 רק עם עצם שמוסיפה מלא טעם. אפשר לשים שפונדרה או אסאדו ואפשר לשלב כמה סוגים.
  • ½ ק"ג עצמות מח טריים
  • 2-3 יחידות רגל עגל טרייה (מוסיפה מלא טעם וסמיכות לחמין)
  • 6 ביצים
  • 2 ראשי שום שלמים לא קלופים
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • כפית גדושה פלפל שחור
  • כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • מים בכמות שתמלא את הסיר 3/4 גובה
מצרכים לקציץ בשר:
  • ½ ק"ג בשר טחון טרי (אני שמה צוואר מס' 10) "אדום אדום"
  • 1 ביצה
  • כפית שטוחה מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שמן

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר רחב וגדול שמים שקית לקט קטניות, תפוחי אדמה, בשר, עצמות, רגל עגל וראשי שום.

  • 02.

    ממלאים את הסיר במים עד ל - ¾ גובה של הסיר ומביאים לרתיחה.

  • 03.

    מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי.

  • 04.

    מוסיפים לסיר שמן, מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה.

  • 05.

    מבשלים על להבה נמוכה עוד שעה-שעה וחצי. חלק מהמים מתאדים וזה בסדר.

  • 06.

    מכבים את הגז.

  • 07.

    משלימים את המים שהתאדו במים רותחים ומוסיפים לסיר את הבטטות, הביצים, הקציצה והאורז (הוראות הכנה בהמשך).

  • 08.

    מבשלים כל הלילה על הפלטה כשהסיר מכוסה בשמיכה או בתנור שמחומם ל -100 מעלות.

  • 09.

    בבוקר בודקים את החמין ואם חסר מים מוסיפים רק מים רותחים ולא יותר מידי.

  • 10.

    הכנת הקציצה:

  • 11.

    שמים בקערה את הבשר הטחון, ביצה, מלח, פלפל שחור, שמן, פטרוזיליה קצוצה, 2-3 כפות פירורי לחם.

  • 12.

    יוצרים קציצה עבה מאורכת (כמו רולדה) ועוטפים בנייר אפייה.

  • 13.

    הכנת האורז:

  • 14.

    שמים את האורז בשקית קוקי.

  • 15.

    מוסיפים את כל התבלינים והשמן.

  • 16.

    מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, סוגרים את השקית ומערבבים. כששמים את השקית בסיר מנקבים כמה חורים קטנים עם קיסם שיניים או שיפוד בשקית כדי שלא יווצר וואקום.

הידעת?

אם קיימת רק מנה אחת שיכולה לייצר קונצנזוס בקרב יהודי העולם לגבי זהות המנה היהודית ביותר בעולם, היא ללא ספק מנת החמין. גם אשכנזים וגם מזרחים מכינים מנה זו בשבת והם מחזיקים לרוב מתכון שעבר בירושה במשפחה. אם גם אתם רוצים ללמוד להכין חמין מרוקאי מסורתי ומפנק המתאים בדיוק לימי החורף הקרים, קבלו במחיאות כפיים סוערות את המתכון האגדי של יהודית אביב לחמין מרוקאי. יש חמין ויש את החמין הזה! אז קדימה, למה אתם מחכים, התחברו לשורשים היהודים שלכם.

הכנת? כאן מדרגים
(16)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.