בשר עם עשבי תיבול וצנוברים על פיתה קלויה עם טחינה | השף הלבן

בשר עם עשבי תיבול וצנוברים על פיתה קלויה עם טחינה ועגבניות צרובות

לכאורה מרכיבים פשוטים שאפשר למצוא בכל סופר אבל איזו מנה כיפית – פיתה, בשר טחון, עגבניות צלויות וטחינה. אי אפשר לפספס

מאת: נעמה רן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בשר עם עשבי תיבול וצנוברים על פיתה קלויה עם טחינה ועגבניות צרובות
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל2 מנות:

  • 2 כפות שמן זית
  • 400 גרם בשר בקר טחון
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית מחוקה כמון
  • 1 כפית חוויג'
  • מלח, פלפל
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 עלי אורגנו או כוסברה או בזיליקום קצוצים
  • 2 עגבניות חצויות
  • להגשה: רוטב טחינה - צנוברים קלויים - 1 פיתה חצויה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מברישים את חצאי הפיתות בשמן זית.  מחממים מחבת כבדה או פלנצ'ה וצורבים את הפיתות כדקה מכל צד עד הזהבה. זורים מלח ופלפל על חצאי העגבניות וצורבים גם אותן 2-3 דקות עד השחמה. קוצצים אותן גס.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מחממים מחבת כבדה משומנת ושמים בה בשר ושום. מטגנים תוך כדי פירור הבשר בכף עץ, כ 3-4 דקות עד שהוא משנה את צבעו לאפרפר. מוסיפים תבלינים וממשיכים לטגן תוך כדי בחישה מידי פעם, כ 3-4 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 03.

    להגשה מניחים בכל צלחת חצי פיתה, עליה עגבניות וערימת בשר. מזלפים טחינה, מפזרים פטרוזיליה, אורגנו וצנוברים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(2)