מתכון אסקלופ עוף בלימון על מצע פטריות מוקפצות | השף הלבן

אסקלופ עוף בלימון על מצע של פטריות שמפיניון מוקפצות

מנת עוף מעניינתת מרשימה וטעימה לכל ארוחה בשרית

מאת: שף קובי פרסול
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
אסקלופ עוף בלימון על מצע של פטריות שמפיניון מוקפצות

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 4 מנות חזה עוף טרי משוטח קלות , נקי מגידים שומן ועצם
  • שמן חמניות
  • 1/4 לימון
  • 200 גרם פטריות שמפיניון חצויות
  • 200 גרם פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים
  • עלים מגבעול של מרווה טרייה
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 100 מ"ל שמן זית
  • כף חומץ בלסמי
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח גס
  • 150 מ"ל יין אדום

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים במחבת גבוהה את שמן הזית בחום בינוני עם שיני השום החתוכות.

  • 02.

    לאחר דקה מוסיפים את הפטריות והמרווה מטבלים במלח ופלפל ומגבירים את חום הלהבה.

  • 03.

    מערבבים מדי פעם עד שהפטריות מתרככות מעט.

  • 04.

    יוצקים חצי מכמות היין האדום וחומץ הבלסמי ומרכזים עד חצי מכמות הנוזלים שבפטריות.

  • 05.

    מחממים לחום בינוני מחבת פסים כבדה לצליה ומורחים במעט שמן חמניות (ניתן לצלות במחבת "רגילה" במעט שמן, שיטה זו פחות מומלצת.)

  • 06.

    מניחים את חזות העוף ומפזרים פלפל ומלח.

  • 07.

    לאחר שצד אחד נצלה מרימים בעדינות, הופכים את חזה העוף ומתבלים גם את הצד השני. יש לשים לב לא "לייבש "את חזה העוף-זמן הצלייה הוא 3-4 דקות מכל צד לערך.

    טיימר מופעל

    00:04:00
  • 08.

    דקה לפני תום הצליה יוצקים חצי מכמות היין אדום ומיץ לימון על חזה העוף על מנת ליצור רוטב טבעי ולנצל את משקע הטעם שנוצר מצליית הבשר.

  • 09.

    לבסוף הופכים וטובלים את הצד הראשון של חזה העוף ברוטב הטבעי שנוצר. טיפ: בכדי לשמור על הבשר רך לאחר הצליה מומלץ להכין את הפטריות ואז לצלות את חזה העוף ולהגיש מיד מהצליה. להגשת המנה מניחים את חזה העוף החם בצלחת ומעל יוצקים מהפטריות המוקפצות. מקשטים מעל עם ענף מרווה.  

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.