אורז, כרובית, אפונה ורצועות עוף בתיבול הודי
אורז ירקות ועוף בתיבול הודי, ארוחה נהדרת שמכינים ב-10 דקות
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4-6:
- 3/4 כוס אורז בסמטי
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קלוף, חצוי ופרוס
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק (לא חובה)
- 3 כוסות כרובית של סנפרוסט
- 1/2 כוס אפונת גינה של סנפרוסט
- 2 כפיות אבקת קארי
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 שקית (450 גרם) שישליק עוף מאמא עוף
- להגשה: כוסברה קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את האורז בסיר עם שפע מים רותחים ומבשלים כ-10 דקות עד שהאורז מתרכך מעט (אך לא עשוי לגמרי). מסננים ושומרים.
טיימר מופעל
-
02.
שמים במחבת עמוקה כף שמן ומטגנים את הבצל 2 דקות עד ריכוך. מוסיפים שום וג'ינג'ר ומטגנים כדקה. מוסיפים כרובית, אפונה קארי ומלח ומטגנים כ-2 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים אורז וכ-1/2 כוס מים רותחים למחבת, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ-8 דקות. מוסיפים עוף, מערבבים ומבשלים עוד 4 דקות עד שהירקות והאורז רכים (אך לא רכים מידי). מערבבים, בוזקים כוסברה ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים